Burdur içme suyu barajına kavuşacak

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile görüştü. 2025 yatırım planına dahil edilecek baraj projeleriyle Burdur Merkez ve Bucak ilçesinin içme suyu sorunlarına çözüm getiriliyor. Detaylar için tıklayın.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur’un içme suyu sorununu çözmek için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını paylaştı. Akbulut, Burdur Merkez ve Bucak ilçesinin içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacak yeni baraj projelerinin 2025 yılı yatırım planına dahil edileceğinin müjdesini verdi.

BARAJ VE GÖLET YAPIM TALEPLERİNİ İLETTİ

Akbulut yaptığı açıklamada, “DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif Balta ile başta Burdur Merkez ve Bucak ilçemizdeki içme suyu barajı ihtiyaçları ve içme suyu havzalarımızdaki kaçak kullanımın önlenmesi ve ilçelerimizdeki tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak su kaynaklarının olduğu bölgelerde baraj ve gölet yapımları olmak üzere ilimizin taleplerini ilettiğimiz verimli bir görüşme gerçekleştirdik,” dedi.

BURDUR'UN İÇME SUYUNU KARŞILAYACAK BARAJ

Görüşmede, Burdur'un içme suyu ihtiyacını uzun vadede karşılayacak Karamusa ya da Akçay Barajı’nın yapımının, hangi projenin daha az maliyetli olacağına bağlı olarak, 2025 yılı yatırım planına ilave edileceğinin sözünü aldıklarını belirten Akbulut, “Burdur’umuzun öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda gündem oluşturmaya ve çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

KAÇAĞI ÖNLEYİP TARIMSAL SULAMA İÇİN ÇÖZÜM

Akbulut ayrıca, içme suyu havzalarındaki kaçak kullanımın önlenmesi ve ilçelerdeki tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak su kaynaklarının bulunduğu bölgelerde baraj ve gölet yapımlarının da gündemde olduğunu söyledi. Bu projeler, Burdur’un su sorunlarını çözmeyi ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor.

KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Burdur'un su sorunlarına kalıcı çözümler üretme çabalarının devam edeceğini belirten Akbulut, bu tür projelerin Burdur halkının yaşam kalitesini artıracağını ve tarımsal verimliliği destekleyeceğini vurguladı. Yeni baraj ve gölet projeleri, Burdur'un su kaynaklarını daha verimli kullanmasını sağlayacak ve gelecekteki su ihtiyaçlarını karşılamada önemli rol oynayacak.

içme suyu barajıİzzet AkbulutTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.