Burdur Lisesi öğrencilerinden örnek sosyal sorumluluk projesi! Askıda kitap

Burdur Lisesi 12/B sınıfı öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin desteğiyle "Askıda Kitap" projesini başlattı. Kitap bağışlarıyla oluşturulan kitaplık, dezavantajlı öğrencilere kitap ulaştırmayı hedefliyor.

BURDUR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ; ASKIDA KİTAP

Burdur Lisesi öğrencileri yaptıkları örnek faaliyetlerle okullarının adından söz ettiriyorlar. Burdur Lisesi 12/B sınıfı öğrencileri Berfin Su Akyol, Yaren Çelik, Emine Güçlü ve Mehmet Karaburç Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Said Coşar ve Aykut Aslan rehberliğinde “Askıda Kitap” adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi geliştirdiler. Bu kapsamda öncelikle Berfin Su Akyol ve Yaren Çelik adlı öğrenciler bir kitaplık yaptı, Emine Güçlü ve Mehmet Karaburç adlı öğrencilerse bir kitap toplama kampanyası başlatıp kitap topladılar. Toplanan kitaplar okul girişine yerleştirilen kitaplığa konuldu ve öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Said Coşar, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek: “Öğrencilerim böyle bir proje geliştirdiklerini söylediler. Biz de ‘Güzel bir çalışma olur, haydi başlayalım’ dedik. Hem kitap topladık hem de topladığımız kitapları koymak için bir kitaplık yaptık. İsteyen buradan istediği kitabı alabilecek. Okuyup geri getirebileceği gibi geri getirmeye de bilir. Maddi imkânsızlık sebebiyle dezavantajlı öğrencilere bu sayede kitap ulaştırabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Okulumuzda okuma kültürünün geliştirilmesi adına da bu çalışmayı önemli buluyorum.” dedi.

Burdur Lisesi Müdürü Ahmet Demirel de yaptığı açıklamada: “Öğrencilerde sorumluluk bilincinin geliştirilmesi adına böyle faaliyetleri önemsiyorum. Okullar öğrenciye sadece bilgi yüklemesi yapılan yerler değildir. Okulların asıl fonksiyonu öğrencilere olumlu davranış kazandırmadır.” dedi.

Burdur LisesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.