Burdur ve Bucak'taki içme suyu problemini meclise taşıdı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur ve Bucak'taki içme suyu problemini meclise taşıdı. İçme suyu barajının yapılması gerektiğini söyledi.

Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de Burdur ve Bucak'taki İçme Suyu Sıkıntısını Dile Getirdi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Burdur ve Bucak'ta yaşanan içme suyu sıkıntısını dile getirdi.

Akbulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Burdur'umuzda ne yazık ki hem Burdur'da hem Bucak ilçemizde daha hala içme suyumuz sondajlarla çıkartılmaya devam ediyor. Tabii bu rakam 2014 yılında aşağı yukarı elli altmış metreden çıkartılabiliyorken, şu anda üç yüz metrelerden su çıkartmaya çalışıyorlar. Bilim insanlarının raporu gösteriyor ki üç yüz elli metreden sonra artık suyun içme niteliği kayboluyor. Bu anlamda muhakkak içme suyu barajı ihtiyacımız var. Hem Burdur'umuza hem Bucak ilçemize içme suyu barajı istiyoruz.

2024 yılının bütçesinde 124 milyar bütçe ayırdığımız DSİ'yi her seferinde bütçe yok gereksinimiyle bu taleplerimizi reddediyorlar. Bu anlamda ne zaman bir hizmet yapılacak olsa bütçe yetersizliği artık bizim önümüze gelsin istemiyoruz.

Onlar yapmadıkça Bizler burada hatırlatmaya devam edeceğiz diyorum."

içme suyusuİzzet AkbulutTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.