Çalışanları sevindirecek! Milyonları ilgilendiriyor, çalışma saatleri düşecek

Çalışma saatleri 45 saatten 40 saate mi düşüyor? Esnek çalışma modellerine yönelik düzenlemeler ve mesai saatlerindeki köklü değişiklikler gündemde. Detaylar için tıklayın!

Çalışma saatleri 45 saatten 40 saate mi düşüyor? Esnek çalışma modellerine yönelik düzenlemeler ve mesai saatlerindeki köklü değişiklikler gündemde. Detaylar için tıklayın!

Çalışma Saatlerinde Köklü Değişiklikler Kapıda

30 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren Türk İş Kanunu'nda köklü değişiklikler yapılması gündemde. Ücretlerden çalışma saatlerine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışma modellerine kadar birçok başlıkta düzenlemeler yapılacağı öne sürülüyor. İddialara göre, çalışma saatleri 45 saatten 40 saate indirilecek. Bunun yanı sıra, 'uzaktan', 'kısmi', 'platform' gibi yeni esnek çalışma modelleri de yasalaşacak.

İktidar Hız Kazandırdı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında geçtiğimiz hafta düzenlenen 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu'nda (YOİKK) bu konu ele alındı. Toplantıda, çalışma biçimlerinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçların tespiti ve esnek çalışma modellerine yönelik teknik çalışmalar yapılması kararı alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnek çalışma modeliyle ilgili kapsamlı düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik mevzuatını ve uygulamalarını yeni nesil çalışma şekillerine daha uyumlu hâle getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ayrıca, konu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getirilecek.

Bu düzenlemelerin iş dünyası ve çalışanlar için önemli etkiler yaratması bekleniyor.

çalışma saatiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.