Çevre illerden kıyasıya rekabete girdiler Honamlı ırkı görücüye çıktı

MAKÜ Üniversitesi’nde 15 yıllık çalışma ile geliştirilen Honamlı ırkı keçiler ihale usulüyle satışta. Hastalıklardan ari, ikizlik potansiyeli yüksek 40 Honamlı oğlak yetiştiricilerle buluşuyor.

MAKÜ Üniversitesi Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yetiştirilen 40 baş Honamlı ırkı keçiler ihale usulü ile satışa çıktı.

Son zamanlarda hayvancılık alanında gerçekleştirdikleri projelerle adı sıkça duyulan Hayvancılıkta ihtisaslaşan üniversitemizin Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 15 yıllık bilimsel çalışmayla yetiştirilen Honamlı ırkı keçiler ihale usulü ile satışa çıktı.

MAKÜ Üniversitesi çiftliğinde hastalıklardan ari yetiştirilen ve ‘Honamlı ırkı’ olarak tescillenen keçilerinin 40 oğlağı, besicilere açık artırmayla satışa sunuldu.

Burdur merkez dahil Düzce, Antalya, Isparta, Afyon gibi illerden de ihaleye katılan üreticiler Honamlı ırkı keçileri alabilmek için kıyasıya rekabete girdiler.

Honamlı ırkı çok değerli bir yerli ırk

Merkezin müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlktan Baştan, ihale öncesi yaptığı açıklamada; “Bugün üniversitemizin akademisyenlerinin 15 yıldır sürdürdüğü ıslah çalışmaları sonucunda Araştırma Merkezimiz bünyesinde oluşturulan çekirdek sürüden elde ettiğimiz hastalıklardan ari ikizlik potansiyeli yüksek Honamlı oğlaklarını açık artırma usulü ihaleyle satışa sunuyoruz. İhaleye sadece Burdur bölgesinden değil, Düzce, Antalya, Isparta, Afyon gibi illerden de yetiştiriciler katılmakta. Bu da bu işi ne kadar doğru yaptığımızı, ne kadar önemsediğimizin gösteriyor. Toplam 40 baş dişi ve erkek Honamlı keçilerini burada yetiştiricilerimizin arzına sunacağız. Honamlı keçisi özellikle Isparta, Burdur, Antalya ve Konya bölgesinde yetiştirilen, en önemlisi de modern tarımın yapılamadığı, yani tarım makinalarının giremediği dağlık alanlardaki bitkisel kaynakları ete ve süte çeviren, yaşam direnci yüksek ve oğlaklarının büyüme hızının diğer keçi ırklarına göre çok daha yüksek olan çok değerli bir yerli ırkımız.” Dedi.

Honamlı ırkı keçileri için ihaleye katılmak üzere üniversitemiz çiftliğine gelen üreticiler de gerek çıkan haberlerden, gerekse tanıdıklar vasıtasıyla ihaleyi duyup geldiklerini, Honamlı ırkı keçilerinden alıp, yerli ırkı çoğaltmayı hedeflediklerini söylediler.

rekabetHonamlı KeçisiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.