Çiğ süt üretimi tehlikede mi?

Malatya’da süt üreticileri, maliyetlerin hızla artması nedeniyle çiğ süt fiyatlarının yetersiz kaldığını ifade ederek yaşadıkları sorunları dile getirdi. Detaylar haberimizde...

Malatya’da süt üreticileri, maliyetlerin hızla artması nedeniyle çiğ süt fiyatlarının yetersiz kaldığını belirterek, fiyatların yükseltilmesini talep ediyor. Üreticiler, mevcut ekonomik koşullar altında her gün zarar ettiklerini ve bu durumun süt üretimini tehlikeye attığını ileri sürdü.

Süt üreticilerinin karşı karşıya olduğu zorluklar, yem, elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla daha da derinleşmiş durumda. Battalgazi bölgesindeki üreticiler, bir litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyetinin 17 lira 54 kuruşa çıktığını, üzerine eklenmesi gereken yüzde 20 kar payı ile satış fiyatının en az 21 lira 5 kuruş olması gerektiğini belirten üreticiler, mevcut fiyatların bu maliyetleri karşılamaktan uzak olduğunu savunuyor.

Malatyalı süt üreticileri zarar edilen bir işi yapmanın mantıksız olduğunu destek verilmediği sürece üretimin durma noktasına geleceğini ifade ederek yetkililerden çiğ süt fiyatlarının tekrar gözden geçirilmesini ve destek verilmesi yönünde ricada bulundu.

Kaynak: Sonsöz

haberlerMalatya haberlerisüt üretimiçiğ süt üretimiTürkiyeMalatya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.