Covid-19 mu grip mi? Artan grip vakaları hakkında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan açıklama geldi!

Covid-19 mu grip mi diye endişelendiğimiz vakalar hakkında konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, mevsimsel şartlara bağlı olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bulaşıcı hastalıklarda artış olduğunu söyledi.

Bakan Memişoğlu, bu artışın da normal bir süreç olduğunu belirterek, yurt genelindeki verilerin anlık olarak yakından takip edildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son dönemde coronavirüs vakalarında artış yaşandığına dair yaygın iddialara yönelik yaptığı açıklamada “Bulaşıcı hastalıklar hava şartlarına bağlı olarak artıyor, fakat anormal bir artış söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Teknofest ziyareti için bulunduğu Adana'da, Adana Şehir Hastanesi'nde gerçekleşen toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Bakan Memişoğlu, “Her hastalığı sağlık sistemimizde, anlık veri takiplerimizle ve uygulamalarımızla kontrol ederek yönetiyoruz.” diyerek bu süreçlerin titizlikle yönetildiğini belirtti.

covid19gripcovid-19 salgınıCovidSağlık Bakanı Kemal MemişoğluKemal MemişoğluTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.