Doktorları şoke eden olay! Kıvrandıran karın ağrısı nedeniyle gitti midesinden çıkanlar yok artık dedirtti

37 yaşındaki adam karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Midesinden çıkanları ve röntgen sonuçlarını görenler doktorlar olay karşısında şoke oldu. İnanılmaz ama gerçek olan olayın detayları için tıklayın....

Karın ağrısıyla doktora başvuran hastanın iç organlarında yapılan incelemede yaklaşık 3 kg üzerinde vida, metal somun, anahtar, plaka ve 'diğer metal parçaların' yanı sıra taşların da bulunduğu tespit edildi.

Röntgen filmleri, adamın midesinin çıkışını tıkayan metal kütlesini ortaya çıkardı. Bu da adamın kronik mide ağrısı çekmesine ve sık sık kusmasına neden oluyor, bu da onu yemek yiyemez veya içemez hale getiriyordu.

İran'ın Irak sınırına yakın Ahvaz kentinden gelen sağlık görevlileri, vakayı bildirerek, hastaya sonunda psikoz teşhisi konulduğunu, psikozun kişinin gerçeklikle bağlantısını kaybettiği bir ruhsal durum olduğunu söyledi.

Olayı Tıbbi Vaka Raporları Dergisi'nde belgeleyen doktorlar, hastanın en az üç aydır metal parçalar yuttuğunu düşündüklerini söyledi.

Sağlık görevlileri adamı ameliyata aldılar ve karnında açtıkları kesiden toplam 2,9 kg ağırlığında 452 adet 'vida, somun, anahtar, taş ve diğer metal parçalar' çıkardılar.

Hastanın ameliyattan sonra iyileştiği ve kısa bir süre sonra psikoz teşhisi konduğu bildirildi.

Psikoz, halüsinasyon şeklinde ortaya çıkabileceği gibi gerçek dünyayla ilgili sanrılara, karmaşık ve tuhaf düşüncelere de yol açabilir.

Psikoz genellikle şiddetli ve kronik depresyon gibi başka bir ruh sağlığı rahatsızlığı veya kafa travması, beyin tümörü veya uyuşturucu bağımlılığı gibi diğer nedenlerden dolayı tetiklenmesiyle kendisini gösterebilir.

Son vakayı ayrıntılarıyla anlatan sağlık görevlileri, adamın psikozuna neyin sebep olduğunu belirtmediler ancak adamın 'şiddetli şekilde madde bağımlısı' olduğunu belirttiler.

Tüketilen büyük miktardaki metale rağmen adamın bu sorun nedeniyle ilk kez hastaneye kaldırılmasına kadar herhangi bir olumsuz etki yaşamadığı görülüyor.

Yapılan ileri tetkiklerde sindirim sisteminin diğer bölgelerine herhangi bir metal nesnenin girmediği tespit edildi.

Sağlık görevlileri, hastanın mide ameliyatından üç gün sonra psikoz teşhisi konduğunu ve ameliyattan bir hafta sonra psikiyatri kliniğine sevk edildiğini söyledi.

Hastanın iki hafta sonra ameliyat sonrası değerlendirme için kendilerine geri döndüğünü ve herhangi bir komplikasyon belirtisine rastlanmadığını da sözlerine eklediler.

karın ağrısıdoktorTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.