Duyduk duymadık demeyin, uygulama başlıyor! Aradaki fark 2 saate çıkacak

Avrupa, 27 Ekim gecesi kış saati uygulamasına geçiyor. Türkiye'nin kalıcı yaz saati uygulaması ile Avrupa arasındaki saat farkı 1 saat daha artarak 2 saate çıkacak.

Avrupa ülkeleri, bu gece kış saati uygulamasına geçiyor. 26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar'a bağlayan gece saatler, Avrupa genelinde bir saat geri alınacak. Bu değişiklik, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkını da artıracak. Türkiye'de ise 2016 yılında yapılan düzenlemeyle kalıcı yaz saati uygulaması devam ediyor.

Türkiye Kış Saatine Geçmiyor: 2016’dan Beri Kalıcı Yaz Saati Uygulaması

Türkiye, 2016 yılında aldığı karar doğrultusunda yaz saati uygulamasını kalıcı hale getirmiş ve saat geri alma işlemine son vermişti. Enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle hükümet tarafından sürdürülen bu uygulama, Türkiye'yi Avrupa’nın saat düzenlemelerinden ayırıyor. Böylece bu gece itibarıyla, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı bir saat daha açılmış olacak.

Türkiye ile Avrupa Arasındaki Saat Farkı Artıyor

Kış saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsviçre, İsveç ve Danimarka arasındaki saat farkı 2 saate yükselecek. İngiltere ile olan saat farkı ise 3 saate çıkacak. Avrupa’da telefon ve dijital saatler otomatik olarak kış saatine ayarlanırken, Türkiye'de herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve yaz saati uygulaması devam edecek.

Avrupa’nın Kış Saati Geçişi Neden Önemli?

Avrupa’da birçok ülke, gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tüketimini azaltmak için kış saati uygulamasını sürdürüyor. Ancak Türkiye’nin kalıcı yaz saati uygulaması, güneşin doğuş ve batış saatleriyle uyum sağlayarak enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle savunuluyor. Hükümet yetkilileri, bu düzenlemenin gün ışığından daha fazla yararlandığına dikkat çekerek, kalıcı yaz saati uygulamasının devam edeceğini belirtiyor.

Saatlerinizi Ayarlamayı Unutmayın

Avrupa’da yaşayanlar için kış saati uygulamasına geçiş bu gece gerçekleşiyor. Telefonlar ve dijital saatler otomatik olarak ayarlanırken, manuel saat kullananların saatlerini bir saat geri almaları gerekiyor. Türkiye’de yaşayan vatandaşların ise herhangi bir ayarlama yapmasına gerek yok.

Unutmayın: Türkiye’nin kalıcı yaz saati uygulaması sayesinde, Avrupa’nın kış saati geçişiyle Türkiye ve Avrupa arasındaki saat farkı 1’den 2’ye çıkacak.

kış saatiuygulamaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.