Ercengiz, kentsel dönüşüm sıkıntılarını açıkladı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2016 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projelerinde TOKİ ile yaşanan sıkıntıları ve Necatibey Mahallesi'nde yaşanan mağduriyetleri paylaştı. Detaylar burada!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2016 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projelerine dair yaşanan sıkıntıları ve belediyenin süreçten dışlanmasını kamuoyuyla paylaştı. Başkan Ercengiz, "2016 yılında TOKİ Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Bozkurt ve Necatibey Mahalleleri'nin kentsel dönüşüm taleplerini ilettik ve mutabakata vardık," dedi.

Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşümü Başarıyla Tamamlandı

Bozkurt Mahallesi’nde Burdur Belediyesi, arazilerini hak sahiplerinin lehine kullanacağını belirterek, 656 konut ve 44 ticari alanın yer aldığı bir kentsel dönüşüm projesine imza attı. Başkan Ercengiz, bu süreçte mahalle sakinleriyle anlaşmaya varıldığını ve projeyi başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Necatibey Mahallesi'nde TOKİ Krizi

Necatibey Mahallesi için de 2016 yılında protokoller imzalanmış, belediye, zemin etüt raporları, tespit ve değerleme gibi süreçleri yürütmeye başlamıştı. Ancak, 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgenin rezerv yapı alanı olarak belirlenmesiyle birlikte Burdur Belediyesi projeden çıkarıldı. Başkan Ercengiz, "TOKİ, sonraki süreci tek başına yürütmüş ve mahalle sakinleriyle anlaşmaya çalışmıştır," dedi.

TOKİ'nin İlerleme Kaydedememesi Tepki Çekiyor

Başkan Ercengiz, TOKİ’nin Necatibey Mahallesi'nde hala somut bir adım atmadığını belirterek, "2024 yılı itibarıyla yalnızca dere yatağında küçük bir alan hafriyat yapılmış, başka bir ilerleme kaydedilmemiştir. Mahalle sakinlerinin mağduriyetleri artarken, Burdur-Antalya Karayolu üzerinde yeni bir proje başlatılmış, Necatibey Mahallesi unutulmuştur," ifadelerini kullandı.

"Verilen Sözler Tutulmalı"

Başkan Ercengiz, TOKİ'nin süreci hızlandırması gerektiğini vurgulayarak, "Necatibey Mahallesi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz," dedi. Belediye başkanı, Burdur Belediyesi'nin işin dışına çıkarılmasının mahalle sakinlerinin mağduriyetine yol açtığını belirtti ve protokolün yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberlerkentsel dönüşümBurdur HaberBurdur HaberleriAli Orkun ErcengizBurdur BelediyesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.