İşsizlik oranı düştü, 13,5 milyon istihdam sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustosta işsizlik oranının %8,5'e düştüğünü ve 2005'ten bu yana 13,5 milyon istihdam artışı sağlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin işgücü piyasalarına yönelik önemli gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Şimşek, işsizlik oranının ağustos ayında aylık bazda 0,3 puanlık bir düşüşle yüzde 8,5 seviyesine gerilediğini belirtti. Bu düşüş, işgücü piyasasındaki olumlu görünümün devam ettiğini gösteriyor.

İstihdamda 2005’ten Bu Yana Büyük Artış

Bakan Şimşek, 2023’ün ilk sekiz ayında 650 binin üzerinde yeni istihdam yaratıldığını açıkladı. Bu verilerin ışığında, 2005 yılından bu yana toplam istihdam artışı ise 13,5 milyon kişiye ulaştı. Ekonomik zorluklara rağmen, iş gücüne katılımın ve istihdamın artması Türkiye’nin ekonomik dirençliliğini ortaya koyuyor.

Dezenflasyon Sürecinin Ekonomiye Etkisi

Bakan Şimşek, açıklamalarında dezenflasyon sürecinin ekonomik aktivite üzerindeki kısa vadeli etkilerine de değindi. Sanayi üretiminin ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,6 daraldığını belirten Şimşek, bunun geçici bir etki olduğunun altını çizdi. Şimşek, uzun vadeli hedeflerinin kalıcı refah artışı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için tüm politikaların eşgüdüm içerisinde uygulandığını vurguladı.

Ekonomik Programlar Kararlılıkla Sürdürülüyor

Şimşek’in açıklamalarında, Türkiye’nin ekonomik toparlanma sürecinin istikrarla devam ettiğine dikkat çekiliyor. Bakan, ekonomik programların geçici zorluklara rağmen halkın refahını artırma hedefiyle kararlı bir şekilde uygulandığını ve kısa vadeli olumsuz etkilerin minimumda tutulacağını ifade etti.

işsizlik oranıistihdamekonomiMehmet ŞimşekTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.