İstanbul-Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Bolu Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla İstanbul-Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Bolu Valiliğine atandı. İşte Abdulaziz Aydın'ın kariyeri ve atama detayları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla, İstanbul-Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın'ın Bolu Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 16 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle İstanbul-Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Bolu Valiliği görevine atandı.

Bolu Valisi Abdulaziz Aydın Kimdir?

1978 senesinde doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Mardin’de okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Aydın, Adana’da avukatlık stajı yapmasına müteakiben Kaymakamlık sınavını kazandı. Çanakkale’de başlayan Kaymakamlık stajının ardından Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde kaymakam olarak göreve başladı. Aydın, Kahramanmaraş Nurhak, Hatay Belen’de Kaymakamlık yaptı, sonrasında Bingöl’e Vali Yardımcısı olarak atandı. 1 Eylül 2018’de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

 

atamaAbdulaziz AydınTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.