İzzet Akbulut’tan TBMM’de sert eleştiri! 'Bunlar vatandaşı zor duruma sokuyor'

Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye’nin bütçe açığını ve vatandaşları zorlayan trafik cezalarını ele alarak, hükümetin ekonomi yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, ülke genelinde vatandaşların artan trafik cezalarından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Vekil Akbulut, konuşmasında, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir şekilde eleştirerek, bütçe açığının nedenlerinin yanlış ekonomik tercihlerden kaynaklandığını vurguladı.

"Trafik Cezaları Vatandaşı Zor Duruma Sokuyor"

Milletvekili İzzet Akbulut, özellikle yıl sonuna yaklaşıldığında bütçedeki sıkıntıların daha belirgin hale geldiğini belirterek, "Herhalde yine yıl sonu yaklaştıkça bütçede bir sıkıntı var olacak gerekiyor ki birçok yerden vatandaşlarımız sürekli trafik cezası ile alakalı telefon açıyor" dedi. Vatandaşların, bir gün içerisinde aynı motosiklete dört defa ceza kesildiği iddiasıyla şikayetçi olduklarını ifade etti.

“Bütçede bir açık varsa, Merkez Bankası’nda para kalmadıysa, bunun sebebi vatandaşlarımız değil, yanlış ekonomi politikalarıdır.”

“Faiz Sebep Enflasyon Sonuç Diyenler Krizin Sebebi”

Konuşmasının devamında Akbulut, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunun sorumlusu olarak hükümeti gösterdi. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” söylemiyle hareket eden ekonomi yönetiminin, Dolar’ı 8 TL’den 35 TL’ye, mazotu 6 TL’den 45 TL’ye çıkardığını belirten Milletvekili İzzet Akbulut, bu politikaların halkın cebine ağır yükler bindirdiğini savundu.

Milletvekili Akbulut, "Vatandaşlarımız bugünkü ekonomik tablonun sorumlusu değildir. Bu tablo, ekonomi yönetiminde yapılan hatalar ve yanlış yönlendirmeler nedeniyle oluşmuştur" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İzzet AkbulutTBMMekonomiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.