Burdur Valiliği, 6 Şubat 2025 Perşembe ve 7 Şubat 2025 Cuma günleri düzenlenecek olan Kahramanmaraş Depremi Yıldönümü Anma Programı hakkında resmi açıklamada bulundu. Depremin yıl dönümünde hayatını kaybedenler anılırken, deprem bilincinin topluma aktarılması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.
CUMHURİYET MEYDANI'NDA ANMA ETKİNLİKLERİ
Anma etkinlikleri 6 Şubat Perşembe günü Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Meydanda kurulacak Resim ve AFAD Araç Standı gün boyu ziyarete açık olacak. Deprem anındaki kurtarma çalışmalarından kesitlerin sunulduğu video ve fotoğraf gösterimi yine gün boyu devam edecek.
Saat 14.00’te Burdur Valisi, etkinlik alanındaki stantları ziyaret edecek.
DUA VE MEVLİT PROGRAMI DÜZENLENECEK
Aynı gün, Burdur Ulu Cami’de yatsı namazı öncesinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak. Depremde yaşamını yitirenlerin ruhlarına ithafen yapılacak bu manevi etkinlik, toplumda derin izler bırakan depremin acısını bir kez daha hatırlatacak.
7 Şubat Cuma günü ise yine Burdur Ulu Cami’de özel bir Cuma hutbesi ve Mevlit programı düzenlenecek