Karikatürist Bülent ÜSTÜN, Öğrencilerle Buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bölgesinde yarattığı başarı hikayeleriyle adından sıkça söz ettirirken bir yandan da kültür sanat alanında deneyimli kişileri öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ve Karikatürist …

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bölgesinde yarattığı başarı hikayeleriyle adından sıkça söz ettirirken bir yandan da kültür sanat alanında deneyimli kişileri öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ve Karikatürist Bülent ÜSTÜN’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Söyleşide Karikatürist Bülent ÜSTÜN çizgi hikayelerini öğrencilerle paylaştı.

Tasarladığı tiplemeler ile Türk mizahına damgasını vuran, genç çizerlerin ilham kaynağı, Kötü Kedi Şerafettin, Homo Sapiens Öyküleri ve Kuduz Doktor Hektör gibi çizgi hikayelerin çizeri Karikatürist Bülent ÜSTÜN öğrencilere çizimleri konusunda bilgiler aktardı. Çizdiği tiplemelere nasıl çizgilerle can verdiğini anlatan ÜSTÜN, çizimin, çizginin sınırı olmadığını belirtip, çizdiği karakterlerin nasıl doğduğundan, karikatür çizen bir kişinin ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğinden bahsetti ve öğrencilerin sorularına cevap verdi.

ÜSTÜN, günlük hayatımızda yer alan sıradan eşyaları kullanarak onlardan bir çizim yaratma tekniği olan Obje Art’a da değindi ve son dönemlerde yapmış olduğu çalışmalar ile yaratıcılık ve hayal gücü gerektiren bu teknik ile ilgili bilgiler aktardı.

Keyifli sohbet ortamında geçen program sonunda Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Serdar TUNA ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat KARA Karikatürist Bülent ÜSTÜN’e hediye takdiminde bulundular. Tasarım ve İletişim Topluluğu öğrencileri de ÜSTÜN’e Kötü Kedi Şerafettin tiplemesinden oluşan bir tablo hediye ettiler.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesibülent üstünTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.