Kartal Belediyesi'nden sokak hayvanları için anlamlı çalışma

Kartal Belediyesi, sokak hayvanları için tedavi merkezi açtı. Vatandaşlardan gelen sokak hayvanlarına yönelik hizmet taleplerinin ardından hayata geçen merkez ile can dostların sağlığı da güvence altına alınacak.

Kartal Belediyesi, sokak hayvanları için tedavi merkezi açtı. Vatandaşlardan gelen sokak hayvanlarına yönelik hizmet taleplerinin ardından hayata geçen merkez ile can dostların sağlığı da güvence altına alınacak.

 


Kartal Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bin 200 metrekare alan üzerine kurulu Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’ni hizmete açtı. Açılan tedavi merkezinde 2 klinik, 2 ameliyathane, 1 bakım odası, 1 laboratuvar, 1 röntgen ünitesi yer alıyor. Ayrıca merkezde hayvan müşahede alanı, eğitim odaları, sosyal alanlar, bekleme alanı ve 30 araçlık otopark da bulunuyor. Açılışa Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve birçok kişi katıldı. Toplu kurdele kesiminin ardından Başkan Gökhan Yüksel, merkezi gezdi.

“Bu konuda atacağımız daha adımlar var”
Açılışta konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Çağrı merkezimizdeki sokak hayvanları ile ilgili rica ve şikayetlerin sayılarını gördükçe sokakta birlikte yaşadığımız sokak canları ile ilgili iyileştirme konusunda atacağımız adımları aslında planlamıştık. Açılışını yaptığımız veterinerlik hekimlik binası da bu planın bir ürünü. Sadece Kartal’da değil, 39 ilçede eşzamanlı aynı anda yapılması gereken barınak işlerinin tamamlanması ile birlikte bir mesafe daha kat edebiliriz. En büyük zenginliklerimizden biri Aydos Ormanı. Bazen bilinçsiz idareciler ve bilinçsiz insanlar tarafından sokak hayvanlarının topluca buraya bırakıldığını biliyoruz. Bu konuda atacağımız daha adımlar var. 7/24 hizmet vermeye, nöbetçi dahi bırakmak gerekecek noktaya geleceğiz. Bu önemli ve büyük adım bizi mutlu ediyor ama yetmediğini biliyoruz. Daha çok çalışacağız” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

hayvanbelediyecilikTürkiyeİstanbul

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.