Kimse yapmadı tır şoförleri kendi elleriyle yaptı

Burdur'un Ağlasun ilçesinde özel bir su dolum tesisinin 1 kilometrelik ham yolunu yetkililer tarafından yapılmayınca, tır şoförleri bir araya gelerek imece usulü yol yapımını tamamladı.

KİMSE YAPMAYINCA TIR ŞOFÖRLERİ YAPTI

Burdur’un Ağlasun İlçesinde özel bir su dolum tesisinin 1 km. ham yolunu kimse yapmayınca tır şoförleri yaptı.

Çalmadıkları kapı bırakmayan tır şoförleri, 1 km.lik ham yolunu kendi imkanları ile İMECE usulü kendileri yaptı. Ağlasun İlçesinde bulunan özel bir firmaya ait su dolum tesisinin toprak yolunun asfalt yapılmasını, önce fabrikaya ilettiler. Buradan olumlu cevap alamayan Çınaraltı Kamyoncular ve Taşıyıcılar Kooperatifi, sonra Ağlasun Belediyesine başvurdu. Belediye yolu yapamayacağı fakat, kilit taş ve çakıl desteğini verebileceğini iletti.

Yaklaşık 70 tır şoförü Belediyenin verdiği kilit taş ve çakıl ile yolu yapmak için iş başı yaptı. Yolun bazı bölümlerine beton döken şoförler, diğer bölümlere kilit taş döşeyerek 1 km.lik yolu adam gibi bir yola haline getirdiler. Artık tırlar ve minibüsler beden gücü sarf edilmiş kilitli taş yolda yıpranmadan yoluna devam edecek.

Sadun Kılıç NNC Haber Ağlasun

tırtır şoförüyolyol yapımıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.