Kiralık ev fiyatlarında artış bekleniyor! Büyük göç başlıyor

Üniversite sonuçları ve memur atamaları sonrası konut talebinin artmasıyla kiralık ev fiyatlarında %30 artış bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da ciddi hareketlilik öngörülüyor.

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ve memur atamalarının gerçekleşmesiyle birlikte kiralık konut piyasasında büyük bir hareketlenme bekleniyor.

Sektör temsilcileri, önümüzdeki dönemde yaklaşık 500 bin kiralık konut talebi olacağını ve bu durumun kira fiyatlarına %30 oranında zam olarak yansıyabileceğini öngörüyor.

Kiralık konut piyasasında hareketlenmeye hazırlanıyor. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması, memur atamalarının gerçekleşmesi ve düğün sezonunun yavaş yavaş tamamlanması ile kiralık konut talebinde ciddi anlamda bir artış bekleniyor.

Sektör temsilcileri 500 bin civarında bir kiralık konut talebi olacağını, bunun da kira fiyatlarına zam olarak yansıyacağını tahmin ediyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi şehirlerde kiralık konut arayışının arttığı gözleniyor.

Kiralık konutlarda en fazla aranan niteliğe bakıldığında ise 1+1 ve 2+1 olduğu ifade ediliyor. Bu da öğrencilerin arayışlarından kaynaklanıyor.

Sektör oyuncularına göre; bu dönemde satılık konut fiyatları daha stabil olabilir fakat kiralar ortalama yüzde 30 artabilir. Konut sektörü temsilcileri, konut üretiminin artırılması gerekliliğine vurgu yaparken, girdi maliyetlerinin yüksekliğinin proje üretmeyi güçleştirdiğini belirtiyor.

Odatv.com

kiralık evfiyatTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.