Konya'da “Yayıncılık Yaz Okulu” başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle Konya'da üçüncüsü düzenlenen “Yayıncılık Yaz Okulu” başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle Konya'da üçüncüsü düzenlenen “Yayıncılık Yaz Okulu” başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde düzenlenen 3. Yayıncılık Yaz Okulu'nun açılış programında ilk olarak SİA Direktörü Ali Güney konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Yayıncılık Yaz Okulu mezunlarından Emre Emrullah Boğazlıyan, Elif Tokkal ve Ali Gezginci deneyimlerini paylaştı.
"Kültür endüstrileri dediğimiz alan sadece 3 büyük şehrimizden ibaret olmamalıdır"
3. Yayıncılık Yaz Okulu'nun açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Yayıncılık Yaz Okulu'nun gelecek yıllarda da devam etmesi temennisinde bulunarak, “Konya Büyükşehir Belediyemizin son dönemde attığı önemli adımlar yine Necmettin Erbakan Üniversitemizin kültürün farklı alanlarında gelişimle ilgili olarak ortaya koyduğu inisiyatif ve bunun sonucunda ortaya çıkan Sosyal İnovasyon Ajansı ve onun bir şehirde oluşturduğu büyük sinerji bizi doğrusu Konya'ya yöneltti. Biz şuna gönülden inanıyoruz; bir ülkenin topyekun kalkınmasında kültürel kalkınma birincil derecede önceliklidir ve bu kültürel kalkınmanın gerçekleşmesinde bu ülkenin dört bir yanındaki her bir gencin, bireyin bir katkısı olmalıdır. Kültür endüstrileri dediğimiz alan sadece 3 büyük şehrimizden ibaret olmamalıdır. Anadolu'nun geri kalanı da bu anlamda inisiyatif almalı ve katkı sunmalıdır ki Anadolu'nun her bir evladının kültürel kalkınmanın gerçekleşmesi noktasında bilgi, birikim ve yetenek sahibi olduğuna gönülden inanıyoruz. Bunu da bu okul sayesinde beraber tescil etmiş olduk” dedi.
"Konya'yı taşra olmaktan çıkardık, merkez haline getirdik"
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, SİA ile birlikte çok önemli konuların farkına varıldığını ifade ederek, “Konya'yı taşra olmaktan çıkardık, merkez haline getirdik. Bu büyük başarıyı kendi başımıza yapamazdık. Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve üniversite. Bu konuda, Büyükşehir Belediyemize, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Yayıncılık Yaz Okulu da inşallah onlarca, yirmilerce, çeyrek, yüzyıla ulaşsın ve marka değeri haline gelsin. Katılımcıların çok faydalı bir yaz okulu geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Gençlerin yayıncılık sektörüne dair bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gençleri yarınlara hazırlamaya ve tüm imkanlarla onları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Gençlerimizin yayıncılık sektörüne dair bilgi ve becerilerini artırmayı amaçlayan programımız, “Nitelikli Bilimsel Yayıncılık” teması altında 30 genç katılımcımıza uluslararası standartlarda eğitim sunacak. Bu eğitimler sayesinde gençlerimiz, yayıncılık sektörünün temel kavramı ve süreçleri konusunda derinlemesine bilgi sahibi olacak ve sektördeki güncel gelişmeleri de yakından takip edebilecek. Yayıncılık Yaz Okulu programına katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Necmettin Erbakan Üniversitemize ve Sosyal İnovasyon Ajansımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı'nda 1 Eylül'e kadar devam edecek Yayıncılık Yaz Okulu'na Konya ve çevresi başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından mesleki hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençler katılıyor. Yayıncılık Yaz Okulu ile yayıncılık sektörüne profesyonellerin yetiştirilmesi ve gençlerin kariyer planlamalarının bir parçası haline getirilerek becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.