Korkuteli’nde alınan güvenlik tedbirleri sayesinde vatandaşlar Kurban bayramını huzurlu geçirdi.

Antalya ili Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bayram öncesi ve bayram süresince alınan tedbirler vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesini sağladı.

HUZURLU BİR BAYRAM GEÇİRDİK
Korkuteli’nde alınan güvenlik tedbirleri sayesinde vatandaşlar Kurban bayramını huzurlu geçirdi. Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bayram öncesi ve bayram süresince alınan tedbirler vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesini sağladı.
5 ilin geçiş güzergâhında bulunan Korkuteli’nde günde ortalama binden fazla araç geçiş yaparken bu sayı 9 günlük Kurban Bayramı süresince iki kat arttı. Artışın aksine kazalarda geçtiğimiz yıllara oranla neredeyse yok denecek kadar düşüş oldu. 5 günde sadece ilçede maddi hasarlı birkaç kaza meydana geldi. Öte yandan vatandaşlar huzurlu bir bayram geçirmenin mutluluğu yaşadı.
Polis ve Jandarma ekipleri, Bayram tatili süresince Karayolları sorumluluk bölgelerinde sorunsuz bir bayram geçirdiğini, aşırı kalabalık olmasına rağmen vatandaşların huzurlu ve mutlu bayram geçirdiklerini söylediler.
Yetkililer, sorumluluk bölgesinde ek tedbirler alındığını ve sürücülerin sürekli olarak uyarıldığını belirterek, Korkuteli- Antalya, Korkuteli-Denizli, Korkuteli -Muğla, Korkuteli-Burdur güzergâhlarında trafik ekiplerinin sürekli denetim yaptıklarını, bayram süresince trafik yoğunluğu açısında önemli ilçeler arasında bulunan Korkuteli’nde özellikle bayram arifesi ve bayram tatili sonrasında normal trafik akışının en az iki kat artığını bunun mutlaka ek önlemlerin aldığını söylediler.
Yetkililer, “Bayram öncesi ve sonrasında ek tedbirler alarak vatandaşların rahat seyahat etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Yol güzergâhlarındaki ekiplerimize takviye yaparak trafik akışının aksamamasını sağlamaya çalışıyoruz, Şok ve genel uygulamalar yapılıyor. Bu arada ekiplerimizin başında bulunan amirlerimiz sürücüleri sürekli uyarıyorlar, ayrıca bayram tatilinde yola çıkan sürücü sayısı günlere bölündüğü için yoğunluk tehlikeli boyutlara ulaşmadı, bu nedenle de kazalarda geçtiğimiz yıllara oranla büyük oranda düşüş yaşandı” dediler.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik birimlerinin denetim ve radarla hız kontrollerine, 24 saat aralıksız devam ettiğini belirtti.
Bayram tatilinde 706 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 1097 kişinin de yaralandığını aktardı.
Yerlikaya, denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldığını bildirdi.

Adem Durmaz Korkuteli Gündem 

Korkuteli BayramKorkuteli KaymakamKorkuteli İlçe EmniyetTürkiyeAntalyaKorkuteli

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.