Korkuteli'nde ciğer şenliği devam ediyor

Korkuteli’ne bağlı Datköy mahalle sakinlerin düğün ve mevlitlerdeki Ciğer geleneği devam ediyor.

Korkuteli’ne bağlı Datköy mahalle sakinlerin düğün ve mevlitlerdeki Ciğer geleneği devam ediyor. Pazar günü Fatih Koca’nın oğlu Burak Koca’nın düğün günü yemeği öncesinde 500 kişilik ciğer pişirilerek gelen misafirlere ikram edildi.
Datköy’de düğün sahibinin Kız evinde Cumartesi, Oğlan evinde Pazar günü sabah gelen yakın akraba ve dostlarına yönelik olarak yıllardır devam eden “Ciğer” geleneği sabah saat 06;00-08;00’da başlıyor.
Beğiş ve Datköy sakinlere has olan bu gelenek, özellikle düğünde hizmet edecek kişilerin ağırlanması ve yemek ikram edilmesiyle doğan asırlık gelenek, yeni kuşaklar tarafından da sürdürülüyor.
Özellikle düğünlerde ve mevlitlerde Ciğer pişirerek gelen misafirlere ikram eden düğün sahibi Fatih Koca, “Düğünlerde ve Mevlitlerde düğün ve mevlit sahibine hizmet edecek misafirler için geleneğinin kendilerine atalarından kaldığını söyledi. 55 yıldır bu geleneğin düğün sahibinin masraflarını artırdığına dikkat çeken Koca, özel olarak hazırlanan kuşbaşı et ile Ciğerin kavrularak gelen misafirlere ikramı geleneğin amacının düğüne gelen hısım akrabalarının ve dostların düğün sahibine yardımcı olmasında büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: Korkuteli Gündem

haberlerAntalya haberlericiğre şenliğiTürkiyeAntalyaKorkuteli

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.