Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturmada önemli adımlar atıldığını açıkladı. 268 kişinin ifadesi alındı, kamera görüntüleri TÜBİTAK'ta inceleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturmanın son durumunu açıkladı. Bakan Tunç, olayın aydınlatılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, suçluların en ağır cezaya çarptırılacağını vurguladı.

268 Kişinin İfadesi Alındı

Bakan Tunç, soruşturmada önemli adımlar atıldığını ifade ederek, "Şu ana kadar 268 kişinin ifadesi alındı. Bu kişilerden 27'si şüpheli olarak değerlendiriliyor. DNA tespitleri yapıldı ve bazı çakışmalar tespit ediliyor. Narin evladımızın katil ya da katilleri kısa sürede bulunacak, çok uzun sürmez" dedi.

Kamera Görüntüleri TÜBİTAK'ta İnceleniyor

Olayın çözümü için teknolojik imkanların da kullanıldığını belirten Bakan Tunç, "Birtakım kamera görüntüleri inceleme altında. Bu görüntüler TÜBİTAK'a gönderildi ve detaylı olarak inceleniyor. Sonuçlar kısa sürede alınacak" ifadelerini kullandı.

Büyük Bir Toplumsal Beklenti Var

Bakan Tunç, soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünü belirterek, toplumun bu olayın aydınlatılması ve suçluların hak ettiği cezayı alması noktasında büyük bir beklenti içinde olduğunu vurguladı. "Bir daha böyle elim olayların yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Katiller en ağır cezaya çarptırılacak" diye konuştu.

Ayşenur Eygi Cinayeti BM'ye Taşınacak

Bakan Tunç, ayrıca, PKK tarafından katledilen Ayşenur Eygi'nin şehit edilmesiyle ilgili olarak da konunun Birleşmiş Milletler’e taşınacağını duyurdu. "Sorumluların hesap vermesi için bu meseleyi BM'ye taşıyacağız" dedi.

Bakan Tunç’un bu açıklamaları, Diyarbakır'da yaşanan acı olayın aydınlatılacağına dair halkın beklentilerini bir kez daha güçlendirdi.

Narin GürancinayetYılmaz TunçTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.