O firmada iflas edenlerin arasına katıldı, Türkiye’nin dev havayolu şirketi resmen kapandı

Türkiye'nin dev havayolu şirketinin iflas süreci tamamlandı. Yargıtay'ın onayladığı kararla köklü havayolu şirketi faaliyetlerine son verdi. Havacılık sektöründeki bu önemli gelişme hakkında tüm detaylar haberimizde.

İflasların ardı arkası kesilmiyor! Türkiye'nin dev havayolu şirketi de iflas etti

Türkiye'nin köklü hava yolu şirketleri arasında yer alan Atlasglobal resmen iflas etti. Yargıtay'dan oy birliğiyle onama kararı çıktı.

Türkiye'nin köklü hava yolu şirketleri arasında yer alan Atlasglobal, 2021 Haziran ayında iflasını duyurmuştu. İflas kararının İstinaf Mahkemesi'ne taşınmasıyla süreç uzamıştı.

KÖKLÜ ŞİRKETİN İFLASI ONAYLANDI

İstinaf Mahkemesi, Türk Ticaret Kanunu'nun 376/3. maddesi gereğince, şirket yönetim kurulunun iflas talebinin olması gerektiğini belirterek, eksik belgeler nedeniyle iflas kararını bozdu. Mahkeme, dosyayı tekrar Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne gönderdi. Yeniden yapılan yargılama sonucunda, 19 Ocak 2023 tarihinde Atlasglobal'in iflasına tekrar karar verildi.

Bu karar, Yargıtay'a taşındı ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi iflas kararını oy birliğiyle onayladı. Böylece Atlasglobal'in iflası kesinleşmiş oldu ve uzun yıllar Türk havacılık sektöründe faaliyet gösteren bu şirket resmen kapanmış oldu.

kaynak. milli gazete

havayoluiflasAtlasglobalTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.