Ortalama hız kaç olmalı? Ortalama hız ihlal tespiti hangi yollarda var?

Ortalama hız ihlal tespit sistemi nerelerde var? Burdur ve çevresindeki güzergahlarda hangi yollarda ortalama hız ihlal tespit sistemi var? Ortalama hız limitleri nelerdir? Hangi yolda kaç hızla gitmelisiniz? Detaylar için tıklayın...

Ortalama hız ihlal tespit sistemi nerelerde var? Burdur ve çevresindeki güzergahlarda hangi yollarda ortalama hız ihlal tespit sistemi var? Ortalama hız limitleri nelerdir? Hangi yolda kaç hızla gitmelisiniz? Detaylar için tıklayın...

Burdur ve çevre illerde karayollarında başlatılan "Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi" birçok sürücünün ceza almasına neden oldu. Sürücüler, hangi hızlarla seyahat edebileceklerini merak ediyor. İşte detaylar:

Koridor Hızı İhlal Tespit Sistemi Nedir?

Bu sistem, karayollarında belirlenen iki nokta arasındaki araçların ortalama hızlarını hesaplayarak hız sınırını aşan sürücüleri tespit ediyor. Sistemde radar kullanılmıyor, böylece kalibrasyon ihtiyacı ortadan kalkıyor. Yüksek çözünürlüklü kameralar ile araç plakaları tanınarak hız ihlalleri tespit ediliyor ve bu bilgiler ceza makbuzuna aktarılıyor.

Hız Sınırları Nelerdir?

Burdur ve çevresindeki yollar için belirlenen hız limitleri şu şekildedir:

Yerleşim yerleri içinde: Otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, panelvan, kamyon, tır için 50 km/s.

Yerleşim yeri dışında şehirlerarası çift yönlü karayollarında: Otomobil 90 km/s, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon 80 km/s, panelvan 85 km/s, tır 70 km/s.

Bölünmüş yollarda: Otomobil 110 km/s, minibüs, otobüs 90 km/s, kamyonet, kamyon 85 km/s, tır 75 km/s.

Otoyollarda: Otomobil 120 km/s, minibüs, otobüs 100 km/s, kamyonet 95 km/s, kamyon 90 km/s, tır 80 km/s.

Burdur Bölgesinde Denetlenen Hız Koridorları

Sistem, aşağıda belirtilen güzergâhlarda çift yönlü olarak denetim yapmaktadır:

Isparta Keçiborlu / Burdur Merkez Isparta Merkez / Burdur Merkez Burdur Merkez / Burdur Tefenni Muğla Seydikemer / Burdur Tefenni Burdur Merkez / Burdur Çeltikçi Burdur Çeltikçi / Burdur Bucak Antalya Merkez / Burdur Bucak Denizli-Antalya-Fethiye

Sistem Nasıl Çalışır?

Koridorun giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen plaka tanıma üniteleri, araçların ortalama hızını hesaplayarak kural ihlali yapan araçları belirler. Bu sistem, tek veya çok şeritli yollarda çalışabilir ve müdahale edilmesi durumunda merkeze sesli uyarı gönderebilir. Noktasal hız tespit sistemlerinden farklı olarak radar kullanılmadığı için kalibrasyon ihtiyacı yoktur.

Bu sistem, araçların tüm güzergâh boyunca hız sınırlamalarına uymalarını sağlar ve aşırı hıza bağlı kazaları önlemeye büyük katkı sunmayı hedefliyor.

ortalama hız tespiti hız limitiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.