Roma'daki meşhur Kolezyum binasında Göbeklitepe sergisi açılacak

Sergide Göbeklitepe'de ortaya çıkarılan üç taş yapının birebir kopyaları ve Göbeklitepe Karşılama Merkezi'nde gösterilen filmlerin İtalyanca altyazılı versiyonları sergilenecek.

Sergi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenleniyor ve kolezyum binasının 2. katında, 24 Ekim 2024 ile 20 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kolezyum ve Roma Forumu Arkeolojik Sahası Direktörü Alfonsina Russo ülkemize davet edilmiş ve bu ziyaretinin ardından karşılıklı görüşmeler devam etmişti.

Sergide yer alacak metinler, fotoğraflar ve katalog bilgileri, Göbeklitepe ve Karahantepe kazı başkanı, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat ATrihi Bölümü Prehistorya Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmi Karul ve ekibi tarafından hazırlandı. Eserlerin kopyaları THY tarafından Roma'ya ücretsiz olarak taşınacak.

Sergi açılışı 24 Ekim'de saat 19.00'da Kolezyum'da yapılacak. Açılışta, Göbeklitepe unu esas alınarak üretilen ekmeğin yanı sıra baklava, lokum ile Türk ve İtalyan mutfağından lezzetler sunulacak.

Sergi süresince Prof. Dr. Necmi Karul ve Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli tarafından konferanslar da verilecek.

tarihi olaylarGöbeklitepeİtalyaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.