Salda Gölü’nde koruma önlemleri! Jandarmadan devriye faaliyeti

Salda Gölü’nde doğal güzellikleri koruma amacıyla Burdur İl Jandarma ekipleri, araçla sahile girişleri yasaklayarak özel bir devriye faaliyeti başlattı. Ziyaretçilere çevreye duyarlı olunması çağrısında bulunuluyor.

Türkiye’nin en değerli doğal alanlarından biri olan, turkuaz rengi ve beyaz kumsalıyla ünlenen Salda Gölü, her yıl on binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Ancak bu güzelliklerin korunması için Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile 2024 yılında özel bir önleyici devriye faaliyeti başlattı. B

Ziyaretçilere Uyarı: Salda Gölü’nün Sit Alanına Araçla Girilmemeli

Salda Gölü’nün “I. Derece Doğal Sit” alanı statüsüne dikkat çeken jandarma ekipleri, göl sahiline araçla giriş yapılmaması konusunda ziyaretçileri bilgilendirdi. Bu koruma önlemi, gölün ekosistemine zarar gelmesini engellemek amacıyla uygulanıyor. Jandarma ekipleri, devriye sırasında çevreye duyarlı davranılması ve doğanın korunmasına yönelik hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Salda GölüjandarmadevriyeTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.