Sinan Ateş Davasında şok saldırı! Özgür Özel okları oraya çevirdi

CHP Lideri Özgür Özel, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Saldırının arka planında siyasi söylemlerin olduğunu belirtti.

Özgür Özel'den Sert Tepki: "Selma Ateş'e Yapılan Saldırıyı Lanetliyorum!"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e yapılan çirkin saldırıya sert tepki gösterdi. Yaşanan bu olayın, toplumsal huzuru hedef aldığını belirten Özel, saldırıyı kınayarak açıklamalarda bulundu.

Sinan Ateş Cinayet Davası Gölgesinde Saldırı Şoku

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş'in ailesi, cinayetin ardından adalet arayışını sürdürürken, bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşma sırasında üzücü bir olay daha yaşandı.

Duruşmanın devam ettiği sırada Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e yönelik fiziksel bir saldırı gerçekleşti. Şok eden bu olay sonrası, Selma Ateş'in annesi hastaneye kaldırıldı ve saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alındı.

"Siyasi Liderin Açıklamasıyla Bağlantılı"

Özgür Özel, saldırının ardından yaptığı açıklamada, saldırının, bir siyasi partinin genel başkanının dünkü konuşmasıyla bağlantılı olduğunu savundu. Özel, "Selma Ateş'e yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyorum," diyerek başladığı konuşmasında, dünkü hedef gösteren açıklamanın bu saldırıya zemin hazırladığını belirtti.

Sözlerine devam eden Özel, Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) hedef alarak, "Ateş ailesinin başına bundan sonra gelecek her olayın sorumlusu Bahçeli ve MHP olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli’ye Ağır Eleştiri: "Tarihe Geçecek Bir Konuşma"

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri, Devlet Bahçeli’nin yakın zamanda yaptığı açıklamanın siyasi yaşamının en ayıplı konuşmalarından biri olduğunu iddia ederek, sert eleştirilerde bulundu. Ankara'da işlenen bu cinayetin üzerindeki sır perdesinin kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Özel, "Bu suikast aydınlanacak, azmettiriciler de hak ettikleri cezayı alacak," diyerek dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Sosyal Medyada Tepki Yağmuru

Özel, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, saldırının arka planına dair sert mesajlar verdi. Toplumsal huzuru tehdit eden bu tür saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını belirten CHP lideri, suikastın aydınlanması için adalet arayışlarının devam edeceğini duyurdu. "Ankara'nın ortasında işlenen bu cinayetin örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz" ifadeleriyle tepkisini dile getiren Özel'in açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Sinan AteşSelma AteşÖzgür ÖzelTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.