Trafikte yeni dönem başlıyor, Isparta'ya gidip gelenler bu yollara dikkat

Isparta'da trafik düzeni için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve kırmızı ışık ihlali tespit sistemi hayata geçiriliyor. Detaylar için tıklayın!

Isparta'nın trafik düzenini artırmak amacıyla Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve kırmızı ışık ihlali uygulaması hayata geçiriliyor.

Isparta Belediye Meclisi'nde ek gündem maddesi olarak görüşülen proje hakkında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bilgilendirmede bulundu. Başkan Başdeğirmen, EDS sisteminin Türkiye genelinde Emniyet ve Valilik işbirliğiyle belediyeler tarafından uygulandığını belirterek, "Bu teklif Emniyet Müdürlüğü'nden bize de geldi ve biz de bu konuyu yaklaşık üç aydır değerlendirdik"

Planlanan uygulama kapsamında dört ana koridor oluşturulacak. Bu koridorlar şu şekilde düzenlenecek:

Sav'dan Isparta'ya gelirken ve Isparta'dan Sav'a giderken, Oktay Petrol'ün olduğu ışıklardan başlayıp Sav kavşağına kadar olan iki koridor oluşturulacak. Kolçelik kavşağından Çünür'e doğru gidildiğinde, otogara gelmeden önce bir koridor oluşturulacak. Çünür ışıklarından başlayıp Kolçelik kavşağına gelmeden önce biten bir koridor daha planlanacak. Toplamda dört koridor ve 21 kırmızı ışık ihlal tespit sistemi kurulması öngörülüyor. Ancak, başlangıçta on adet kavşakta kırmızı ışık ihlali tespit sistemi uygulanacak.

Başdeğirmen, bu çalışmaları Belediye Meclisi'ne sunduklarını belirterek, "Bu projeyi yap-işlet-devret modeliyle ya da belediye olarak tamamen kendimiz gerçekleştireceğiz" dedi.

kaynak: haber 32

trafikEDSTürkiyeIsparta

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.