Türkiye’de “Azerbaycan Kültür Günleri” Düzenlenecek

Türkiye’nin İzmir ve İstanbul şehirlerinde “Azerbaycan Kültürü ve Sanatı Günleri” gerçekleştirilecek.

Türkiye’de “Azerbaycan Kültür Günleri” Düzenlenecek

Türkiye’nin İzmir ve İstanbul şehirlerinde “Azerbaycan Kültürü ve Sanatı Günleri” gerçekleştirilecek.

Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçiliği bünyesinde faaliyet gösteren Azerbaycan Kültür Merkezi, Azerbaycanın milli kültürü, tarihi, edebiyatı ve dili Türkiye’de tanıtılması yönünde önemli çalışmalar yürütmektedir. Merkez, büyükelçiliğin desteğiyle ülkemizin farklı bölgelerinde Azerbaycanın zengin kültürel mirası tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel bağları daha da güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, bu etkinliklerden bir diğeri 15 Ekim’de İzmir’de, 17 Ekim’de ise İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İzmir’de “Azerbaycan Kültürü ve Sanatı Günleri” kapsamında, “MÖTBE” (Meslek Öncesi Temel Bilimler Enstitüsü) Kültür Merkezinin sergi salonunda Azerbaycanın milli kültürüne dair hediyelik eşyalar, el sanatına dair eserler ve geleneksel kıyafetlerinden oluşan sergi düzenlenecek. Ayrıca, Bakü Milli Kıyafet Evi’nin tarihi Azerbaycan kıyafetleri koleksiyonu da bir moda sergisi olarak sunulacak. Genç Türk modacılar, milli kıyafetleri podyumda sergileyecekler.

Aynı günün akşamında, MÖTBE Kültür Merkezi’nin konser salonunda Azerbaycan’ın sanat ustalarının ve dans gruplarının katılımıyla görkemli bir konser programı düzenlenecek.
***
17 Ekim’de ise Kültür Günleri İstanbul’da devam edecek. Atatürk Kültür Merkezi’nde Azerbaycan Halı Müzesi koleksiyonuna ait halılar ve müzenin uzmanı, Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi Elnare Resulova’nın el işçiliği eserleri sergilenecek. Bu halı sergisi bir hafta boyunca İstanbullulara açık olacak.

Aynı mekânda, AMEA Milli Azerbaycan Tarih Müzesi Etnografya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülzade Abdulova’nın tarihi Azerbaycan kadın kıyafetlerinden oluşan koleksiyonu da sergilenecek. Podyumda, Azerbaycanlı kadınların geleneksel kıyafetleri ve onlara özgü desenler sunulacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nin geniş konser salonunda ise hem Azerbaycan’dan hem de Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı sanatçıların katılımıyla bir konser programı gerçekleştirilecek. Her iki şehirdeki konserlerde milli müzik aletleri icracıları, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu ve diğer sanatçıların katılımıyla hazırlanan sanatsal programda milli müziklerimiz ve danslarımız sahnelenecek.

Sonda belirtelim ki, bu proje Azerbaycan Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilecektir.

AzerbaycanAzerbaycan KültürTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.