Ukrayna ve Burdur Arasında Ticari İş Birliği! Konsolos VORONİN’den Ziyaret

Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Oleksandr VORONİN, Burdur iş dünyası ile iş birliğini güçlendirmek için BUTSO Başkanı Yusuf KEYİK’i ziyaret etti. Ticaret ve yatırım konuları ele alındı.

Ukrayna ve Burdur iş dünyası arasında ekonomik iş birliği ve ticaretin ilerletilmesi amacıyla Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Oleksandr VORONİN ve beraberindeki heyet Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK'i makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen geniş tabanlı görüşmede Ukrayna ve Burdur'un kültürü, sosyoekonomik özellikleri etraflı bir şekilde ele alındı. Proje ve yatırımlar konusunda ise mermer ve tarım makineleri sektörlerinin yanı sıra KOBİ'lerin ve girişimcilerin karşılıklı ticaretin daha yoğun olarak devreye alınması konuşuldu. Konsolos VORONİN ve beraberindeki heyet Burdur'un tüm özelliklerini ajandalarına not ettiler.

Konsolos VORONİN: "Geride bıraktığımız şubat ayında, konsolosluğumuzun desteğiyle, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, faaliyet bölgemizdeki Türkiye'deki temsilciliğinin daha aktif çalışması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda bölgemizdeki temaslarımızı sürdürüyorum" şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, maalesef Ukrayna- Rusya arasında bir sıcak savaşın yaşandığını söyledi, bu savaşın ve dünyadaki diğer savaşların en kısa sürede sona ermesi temennisinde bulundu.

Tercüman aracılığıyla yapılan görüşmede Başkan Yusuf KEYİK, Burdur ekonomisi, Organize Sanayi Bölgeleri, ithalat ve ihracat hacmi ve fasılları, üretim kapasitesi, tarım ve hayvancılık, süt ve ürünleri, sanayi sektörleri, MAKÜ'nün kabiliyet ve potansiyeli ve ilin demagojik yapısı hakkında ana başlıklar halinde açıklamalarda bulundu.

Konsolos VORONİN de yaşıyor oldukları savaşın ülkesindeki izlerini ve Rusya'nın basın tarafından bildirilmeyen çok fazla sayıda kayıp verdiğini aktardı.

TANITIM VE İŞ FIRSATI

Başkan Yusuf KEYİK: "Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Sayın Oleksandr VORONİN ve beraberindeki misafirlerimizi Odamızda ağırlamaktan dolayı memnuniyet duydum. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş inşallah bir an önce sona erer de inşaat sektöründen, altyapı çalışmalarına, mermer sektöründen narenciye ürünlerine, ihracat hacmimizden lokomotif sektörlerimize ve ilimizdeki girişimcilerin daha fazla sayıda uluslararası pazar bulmasına varıncaya değin pek çok alanda Ukrayna ile ekonomik ilişkilerimizi geliştiririz. Burdur'umuzun tanıtımı ve ilimizdeki iş adamlarının daha fazla iş fırsatları yakalaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda Konsolos Oleksandr VORONİN ve Başkan Yusuf KEYİK anmalıklar hediye ettiler.

Ziyarette konsolos VORONİN ve beraberindeki heyetin yanı sıra BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ali DALDAL ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan YORAN da hazır bulundular.

Yusuf KeyikOleksandr VoroninTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.