Ünlü kadın yüzücü Luana Alonso, ihraç edildi, Luana Alonso emekli oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda skandal! Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildi ve yüzmeden emekli olduğunu açıkladı. Detaylar burada.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, yaşanan bir skandal sonrası Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildi. Bu olayın ardından Alonso, yüzmeden emekli olduğunu açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yeni bir skandal daha yaşandı. Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paraguay Olimpiyat Komitesi tarafından Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildi.

Luana Alonso madalya şansını kaybetti

Milliyet'te yer alan habere göre; Luana Alonso'nun kadınlar 100 metre kelebekte çok erken veda ettiği ve Paris 2024'te madalya şansını kaybettiği öğrenildi.

Olimpiyat Köyü'nden ayrıldı

Luana Alonso'nun erken vedasının ardından Paris ve çevresini gezmek için Olimpiyat Köyü'nden ayrıldığı belirtildi.

Paraguay Olimpiyat Komitesi devreye girdi

Luana Alonso'nun gezmek için Olimpiyat Köyü'nden ayrıldığı daha sonra Olimpiyat Köyü'ne geri döndüğü kaydedildi. Paraguay Olimpiyat Komitesi'nin bu davranıştan rahatsız olduğu aktarıldı.

Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer'ın bu kararı Luana Alonso'ya tebliğ ettiği belirtildi. Luana Alonso ile konuşan Larissa Schaerer'ın şu ifadeleri kullandığı kaydedildi:

"Varlığınız Paraguay Takımı içinde uygunsuz bir atmosfer yaratıyor"

"Varlığınız Paraguay Takımı içinde uygunsuz bir atmosfer yaratıyor. Geceyi Sporcular Köyü'nde geçirmemeniz kendi özgür iradenizle olduğu için talimatlara uyduğunuz için size teşekkür ederiz."

Team Paraguay'dan ayrıldı

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Camilo Perez, Luana Alonso'nun birinci seride altıncı olduktan sonra Olimpiyat Köyü'nden ayrıldığını doğruladı. Luana Alonso'nun elenmesinin ardından 27 sporcudan oluşan Team Paraguay'dan ayrıldığı belirtildi.

"Köyü terk etmek normal bir hareket değil"

Camilo Perez, Luana Alonso'nun bu davranışını 'küçük bir disiplinsizlik' olarak nitelendirirken şu sözleri dile getirdi: "Köyü terk etmek normal bir hareket değil."

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Camilo Perez, Paraguay'a döndükten sonra bu durumu yeniden gözden geçireceklerini vurguladı. Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer'dan bu davranış hakkında rapor bekledikleri kaydedildi.

"Üzgünüm Paraguay, sadece sana teşekkür etmeliyim!""

Bir açıklama yapan Alonso, "Bu, yarıştan sonra yaptığı paylaşımın sebebiydi: "Artık resmi! Yüzmeden emekli oluyorum, desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim! Üzgünüm Paraguay, sadece sana teşekkür etmeliyim!

"Yüzmeden emekli oluyorum"

Çok duygusalım çünkü bu benim son yarışımdı. Yüzmeden emekli oluyorum. Uzun zamandır, 18 yıldır yüzüyorum ve çok fazla duygu yaşıyorum. Maalesef durma kararı aldım ve son yarışımın Olimpiyat Oyunları'nda olmasından dolayı mutluyum" dedi.

 

Luana AlonsoParis 2024 Olimpiyat oyunlarıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.