Üreticiyi ve üretimi desteklemek devletin görevi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, süt fiyatları ve üreticilerin zorluklarını dile getirerek devletin üretimi desteklemesi gerektiğini vurguladı. Akbulut, acil müdahale çağrısında bulundu.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, yaptığı açıklamada, devletin sadece vergilerle geçinmesinin doğru bir yöntem olmadığını ve üretimi desteklemenin önemine vurgu yaptı. Akbulut, şehrinde yaşanan süt fiyatları ve üreticilerin karşılaştığı zorlukları dile getirerek, devletin bu konuda acil müdahalede bulunması gerektiğini belirtti.

Süt Üreticileri Zor Durumda

Akbulut, Burdur’da süt fiyatlarının özel sektör tarafından 8 TL bandında alıcı bulduğunu ve bu durumun süt üreticilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. "Süt fiyatlarının 8 TL olması durumunda, üreticiler sağmal hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalıyorlar. Bu da üretimde ciddi sıkıntılar yaratacaktır. Marketlerde süt ürünlerinin fiyatlarına baktığımızda, devletin sütü en az 15 TL'den alarak işlemesi ve Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satması, hem üreticilere hem de devlete fayda sağlayacaktır" dedi.

Et Kesim Fiyatları ve Yem Maliyetleri

Et kesim fiyatlarına da değinen Akbulut, bugün üreticilerin hayvanlarını 310 TL'ye kestirmek zorunda kaldıklarını ve bu fiyatın yem maliyetleriyle başa çıkmalarını imkansız hale getirdiğini belirtti. Akbulut, "İthalatı kaldırmamız gerektiğini ve yerli üreticilere daha fazla destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Fasulye Fiyatları ve Üretici Sorunları

Açıklamasında fasulye fiyatlarına da değinen Akbulut, Burdur’da İnsuyu’nda fasulyenin 12-13 TL’ye alınmak istendiğini ancak maliyetinin en az 20 TL olduğunu vurguladı. "Devlet, özel sektöre üreticileri kaderine terk etmemeli ve onlara sahip çıkmalıdır" dedi.

çiğ süt fiyatlarıüretimüreticiİzzet AkbulutTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.