Yavuz Ağıralioğlu'nun partisi Anahtar Parti! Yavuz Ağıralioğlu kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra Anahtar Parti’yi kurarak siyasette yeni bir sayfa açıyor. "Ahlak, Akıl, Adalet" değerleriyle yola çıkan parti, Türkiye’nin sorunlarına çözüm getirmeyi hedefliyor.

İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, siyasette yeni bir sayfa açıyor. Ağıralioğlu'nun kuracağı partinin adı Anahtar Parti olarak belirlendi. Parti kuruluş dilekçesinin, Pazartesi sabahı İçişleri Bakanlığı'na sunulması beklenirken, öğle saatlerinde ATO Kongre Merkezi'nde partinin tanıtım lansmanı yapılacak.

‘Ahlak, Akıl, Adalet’ Vurgusu ile Geliyor

Anahtar Parti'nin programında dikkat çeken üç temel değer yer alacak: ahlak, akıl ve adalet. Ağıralioğlu, yeni siyasi hareketinin bu ilkeler doğrultusunda şekilleneceğini vurgularken, siyasetin mevcut sorunlarına çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor.

40’tan Fazla İl Teşkilatlanmasını Tamamladı

Anahtar Parti, kuruluş aşamasında hızla teşkilatlanarak İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 40'tan fazla ilde yapılanmasını tamamladı. Parti logosunda da bir "anahtar" simgesi yer alacak. Bu simge, partinin Türkiye’nin sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan anahtar niteliğindeki politikalarını temsil edecek.

Anıtkabir Ziyareti ile Başlayacak

Kuruluş dilekçesinin teslim edilmesinin ardından, Ağıralioğlu ve parti kurucuları Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzuruna çıkacak. Ağıralioğlu, ardından ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek lansmanda partinin kuruluş süreci, hedefleri ve önümüzdeki döneme dair stratejileri hakkında konuşacak. Türkiye’nin güncel siyasi konularına dair değerlendirmelerde bulunması beklenen Ağıralioğlu, ayrıca seçim sürecindeki gelişmelere de değinecek.

Ağıralioğlu Kimdir?

2018-2023 yılları arasında İYİ Parti’de milletvekili olarak görev yapan Yavuz Ağıralioğlu, partide grup başkanvekilliği ve sözcülük görevlerini üstlenmişti. Ancak 2023 seçimleri öncesinde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini çektiğini açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Ağıralioğlu, bu çıkışın ardından İYİ Parti’den istifa etmişti.

Yavuz AğıralioğluAnahtar PartiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.