Yeşilova İsmail Akın MYO Öğrenci ve Hocaları Salda Gölü’nde Çevre Temizliği Yaptı

Salda Gölü’nün eşsiz doğal güzelliklerine sahip çıkmak için Yeşilova İsmail Akın Turizm MYO öğrencileri ve hocaları çevre temizliği etkinliği düzenledi. Çevre bilincine dikkat çeken bu anlamlı etkinlikte göl çevresi atıklardan arındırıldı.

Turkuaz rengiyle, doğal güzelliği ile binlerce turistin ziyaret ettiği salda gölü farklı bir etkinlikle moral buldu.

Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yaptıkları aktivitelerle farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Türkiye’nin nazar boncuğu olarak nitelendirilen Turkuaz rengi ve eşsiz doğal güzelliği ile ulusal ve uluslararası alanda dikkat çeken; dünya jeolojik miras listesine giren; kızıl gezegen Marsa benzerliğiyle tanınan SALDA GÖLÜ her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Pek çok turist arkasında çevre kirliliği bırakıp gidiyor.

Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve hocaları çevre kirliliğine dikkat çekmek için çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Turizm sezonunun bitmesini fırsat bilen öğrenciler ziyaretçilerin geride bıraktığı atıkları topladılar.

Etkinliğe katılan 153 öğrenci, akademik ve idare personel kendilerine dağıtılan yelek ve eldivenlerle, doğan baba plajı kenarında vatandaşların bıraktığı onlarca torba çöp ve atık topladı.

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mert Gürlek “hocalarımız ve öğrencilerimizle farklı bir etkinlikteyiz. Salda Gölü her sezon binlerce ziyaretçi ağırlıyor fakat ziyaretçiler arkalarında çöpleri bırakıp gidiyorlar.  Çevresel sürdürebilirliğe ve çevre bilincine dikkat çekmek için SALDA’YI SEV DOĞAYI KORU sloganı ile çevre temizliği etkinliği başlatmış bulunuyoruz. Öğrencilerimizin dünyaya çapında üne kavuşmuş böylesine bir doğal güzelliğe sahip çıkmaları bizleri mutlu etti. Bütün paydaşlarımızı Salda’yı korumaya davet ediyoruz.  Yeşilova İsmail Akın Turizm MYO olarak sadece eğitimle değil sosyal farkındalık etkinliklerimizle ilimize değer katmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Pınar Karaduman “bugün hem hocalarımızla hem de öğrenci arkadaşlarımızla Salda Gölüne misafirler tarafından atılan çöpleri topladık. Böyle bir etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum. Dünyaya mal olmuş salda gölüne katkı sağlamak bizleri heyecanlandırdı. Özellikle çevre konusunda tüm insanların daha duyarlı olması gerekiyor, doğa bilincimizi artırıp, doğayı sevip korumalıyız” dedi.

Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksek OkuluSalda GölüTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.