Ampute Milli Takımı Dünya Kupasında finalde

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası yarı finalinde, Ampute Futbol Millî Takımımız Özbekistan'ı 1-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

Ampute Milli Takımı Dünya Kupasında finalde

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası yarı finalinde Özbekistan'ı 1-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Millilerimiz, diğer yarı finalde Haiti'yi 4-2 yenen Angola'ya finalde rakip oldu.

Vadofone Park'ta binlerce taraftarın desteği altında Özbekistan karşısına çıkan Ay-Yıldızlılar, 1. dakikada Ömer Güleryüz'ün golüyle galibiyete ulaştı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekilleri Murat Aksu ve Yusuf Günay, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen yarı final müsabakasını tribünden takip etti.

Türkiye ile Angola arasındaki Dünya Kupası finali, 9 Ekim'de saat 20:00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanacak. Sporseverler maçın biletlerini passo.com.tr'den ücretsiz olarak temin edebilecek.

Ay-Yıldızlılar grup maçlarında Fransa'yı 3-0, Liberya'yı 5-0 yenmiş, Haiti ile 1-1 berabere kalmasının ardından Son 16 Turu'nda Meksika'yı 5-0'la geçmişti. Çeyrek finalde Fas'ı 4-1 mağlup eden Ampute Milli Takımımız, yarı finalde de Özbekistan'ı yenerek müzesinde tek eksik kupa olan Dünya Kupası'na bir adım daha yaklaştı.

Angola'yla rövanş zamanı

Ampute Milli Takımımız, 2007 yılında ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olmuş, 2010, 2012 ve 2014 yıllarında da aynı dereceyi elde etmişti. Ay-Yıldızlılar, 2018 yılında Meksika'nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası finallerinde Angola'yla şampiyonluk maçına çıkmış, penaltı atışları sonunda rakibine 5-4 yenilmişti. Türkiye ile Angola arasında 9 Ekim'de oynanacak Dünya Kupası finali, bir nevi bu maçın rövanşı niteliği taşıyacak. Angola'ya kaybettiğimiz finalde penaltı kaçıran Osman Çakmak, şu anda Ampute Milli Takımımız'ın teknik direktörlüğünü yapıyor. Osman Çakmak "Yarım kalmış bir hikayeyi tamamlayıp, bu zorlu serüveni kupayla taçlandıracağız. Pazar günü tüm sporseverleri Milli Takımımıza destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Ampute Milli Takımımız, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası'nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyonluğu kazanarak, tarihi bir başarı göstermişti.

Yusuf Günay: "Bütün stadı dolduralım, Dünya Kupası'nı kazanalım"

TFF Başkan Vekili ve Engelli Spor Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, maç sonrasında şu değerlendirmede bulundu:

"Ampute Futbol Milli Takımımızı, tüm oyuncuları, teknik direktör Osman Çakmak'ı, idarecileri, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımızı kutluyoruz. Başta Federasyon Başkanımız Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu olarak Dünya Kupası için tüm imkanları sağladık. 24 ülke katıldAmpute Milli Takımı Dünya Kupasında finalde

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şampiyon Şahinbey Ampute’den,  kupa sürprizi
Spor

Şampiyon Şahinbey Ampute’den, kupa sürprizi

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu Şahinbey Ampute Futbol Takımı, şampiyonluk kupası ile takımın onursal başkanı ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na sürpriz yaptı.

Sonunda Buda Oldu Türkiye’de tüm ligler süresiz olarak ertelendi
Yaşam

Sonunda Buda Oldu Türkiye’de tüm ligler süresiz olarak ertelendi

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırı sonrası olağanüstü toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonu, tüm liglerin süresiz olarak erteleme kararı aldı.

“Hakemlerimiz güçlü, tutarlı ve cesur bir tutum sergileyecek”
Spor

“Hakemlerimiz güçlü, tutarlı ve cesur bir tutum sergileyecek”

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Merkez Hakem Kurulu Yaz Semineri kapsamında oyun kuralları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi işte detaylar..

Su Sporları ve Balık Adamlar Kulübü Açılışı Yaptı
Spor

Su Sporları ve Balık Adamlar Kulübü Açılışı Yaptı

Yalova Su Sporları ve Balık Adamlar Kulübü sezon açılışı gerçekleşti.

Çayırova Belediyesi Türkiye Basketbol Ligi için Bornova deplasmanında
Spor

Çayırova Belediyesi Türkiye Basketbol Ligi için Bornova deplasmanında

Türkiye Basketbol Ligi’nin 31. Haftası’nda Çayırova Belediyesi, Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda mücadele edecek.

Toparlar Ortaokulu'ndan Küçük kızlar Masa Tenisinde 3.'lük
Spor

Toparlar Ortaokulu'ndan Küçük kızlar Masa Tenisinde 3.'lük

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Ortaokulu Küçük kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakalarını üçüncü olarak tamamladı.