Anadolu Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof.Dr. Fuat Erdal oldu! Fuat Erdal kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Anadolu Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Anadolu Üniversitesi yeni rektörü kim? Anadolu Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Fuat Erdal kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Anadolu Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof.Dr. Fuat Erdal oldu! Fuat Erdal kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan kararla birlikte 11 ilde bulunan üniversitelerin rektörleri değişti. Yayımlanan kararname ile birlikte Anadolu Üniversitesi rektörü de değişmiş oldu.

Bu gece yayımlanan Resmi Gazete'de, Eskişehir dahil 11 ilde üniversitelerin rektörlük görevlerinde değişiklikler yapıldığı duyuruldu. Görev değişiklikleri ile birlikte Anadolu Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal oldu.

REKTÖR ATANAN 11 ÜNİVERSİTE HANGİLERİ? İŞTE YENİ REKTÖRLERİ
Anadolu Üniversitesi: Prof. Dr. Fuat Erdal

Bingöl Üniversitesi: Prof. Dr. Erdal Çelik

Dokuz Eylül Üniversitesi: Prof. Dr. Bayram Yılmaz

Hacettepe Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi: Prof. Dr. Semih Aktekin

Selçuk Üniversitesi: Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz

İstanbul Kent Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi: Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu

Mudanya Üniversitesi: Prof. Dr. Emin Karip

Ostim Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Murat Ali Yülek

Özyeğin Üniversitesi: Prof. Dr. Barış Tan

Prof.Dr. Fuat Erdal Kimdir?

Fuat Erdal’ın eğitim hayatı?
Fuat Erdal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Ardından İngiltere’deki Leeds ve Notthingham üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora yaptı.

Yeni Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi’nde akademisyen ve yönetici olarak bulundu. 25 yıl kamu üniversitelerinde görev yaptı. Üç yıl İbn Haldun Üniversitesi’nde görev aldı. Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Kalite Değerleyici, Dekan ve Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı. İktisadi kalkınma ve uluslararası iktisat alanında doçentlik unvanını almıştır. İktisada giriş, makroiktisat, kalkınma iktisadı, uluslararası iktisat ve yönetim ekonomisi dersleri verdi.

Fuat Erdal’ın Kitapları nelerdir?
Yeni Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın Türkiye’nin Dış, Ekonomik, Sosyal ve İdari Politikaları, Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş kitaplarında imzası vardır. Sigorta ve ekonomik üzerine kitaplar yazan Erdal’ın İTÜNOVA AŞ ve Merrill Lynch Yatırım Bank AŞ’de deneyimleri oldu.

Fuat Erdal’ın yaşı kaçtır?
Aslen Eskişehirli olan Yeni Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 57 yaşındadır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Anadolu Üniversitesine yeni gelen öğrencilere sıcak karşılama
Bölgesel

Anadolu Üniversitesine yeni gelen öğrencilere sıcak karşılama

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, hayalini kurdukları yükseköğrenim kurumlarına yerleşen öğrenciler için kayıt süreci başladı.

Anadolu Üniversitesi sıralamalarda yine yerini aldı
Bölgesel

Anadolu Üniversitesi sıralamalarda yine yerini aldı

Anadolu Üniversitesi The AD Scientific Index’in 2024 verilerine göre 12 alanda yapılan toplam H-Index değeri sıralamasında 8 öğretim üyesi listenin Türkiye bölümünde, kendi kategorileri içerisinde ilk 10’a, 22 öğretim üyesi ise ilk 50’ye girdi.

 Ahmet Yeşiltepe'den öğrencilik yılları
Bölgesel

Ahmet Yeşiltepe'den öğrencilik yılları

Anadolu Üniversitesinin başarılı mezunu Ahmet Yeşiltepe “Tercihim Eskişehir” platformunda Eskişehir’i ve öğrencilik yıllarını anlattı.

Rektör  Prof. Dr. Fuat Erdal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
Bölgesel

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Geleceğin eczacılarının ilk tercihi o üniversite
Bölgesel

Geleceğin eczacılarının ilk tercihi o üniversite

Özel Eczacılık Yüksek Okulu olarak 1968 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar yaklaşık 4 bin 900 eczacı mezun veren Prof. Dr. Bülent Ergun’un dekanlığını yaptığı Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, alanında uzman akademisyenlerle Anadolu Üniversitesi'nin köklü eğitim tecrübesini genç eczacı adaylarına aktarıyor.

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal:  "Anadolu Üniversitesi için büyük bir gurur kaynağı"
Bölgesel

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal: "Anadolu Üniversitesi için büyük bir gurur kaynağı"

Anadolu Üniversitesi, Quacquarelli Symond (QS) tarafından açıklanan Avrupa'nın en iyi 500 üniversitesi arasında yer aldı.