Ankara / Haymana

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “insan odaklı belediyecilik” anlayışı çerçevesinde Kurslara devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlarken eğitimlerine de destek olmaya devam ediyor. Haymana Belediyesi ile iş birliğiyle, Haymana’da ücretsiz kur detaylar haberimizde

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “insan odaklı belediyecilik” anlayışı çerçevesinde Kurslara devam ediyor

ÜCRETSİZ KURSLAR BAŞLADI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlarken eğitimlerine de destek olmaya devam ediyor. Haymana Belediyesi ile iş birliğiyle, Haymana’da yapımı tamamlanan Aile Yaşam Merkezi, mezun ve 12. sınıf öğrencilerine ücretsiz "Üniversiteye Hazırlık Kursu" vermeye başladı. Merkez, Gençlik Merkezi, Kadınlar Lokali, sanat atölyeleri ve spor salonları gibi birçok sosyal donatıyı bünyesinde barındırıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, “insan odaklı belediyecilik” anlayışı çerçevesinde sosyal, sanatsal, sportif ve eğitime yönelik imkânları bünyesinde barındıran Aile Yaşam Merkezlerini vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor.
Haymana Belediyesi ile iş birliğiyle ilçeye kazandırılan Haymana Aile Yaşam Merkezi’nde gençlerin üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmalarına destek olmak amacıyla mezun ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik "Üniversiteye Hazırlık Kursu" başladı.
EĞİTİMDEN 60 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR
Haymana Aile Yaşam Merkezi İdarecisi Ceren Arıcı, merkezde sosyal etkinlikler, eğitimler ve haftanın 7 günü spor aktivitelerine yoğun ilgi olduğunu vurgulayarak, “Haymana AYM içerisinde 4 spor salonumuz, çocuk etkinlik merkezimiz, gençlik merkezimiz, kütüphanemiz ve kadınlar lokali ile hizmet vermekteyiz. Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesinin desteğiyle 60 civarında mezun ve 12. sınıf öğrencisine yönelik ücretsiz ‘Üniversiteye Hazırlık Kursu’ vermekteyiz. Eğitim bu yıl sonuna kadar devam edecek” dedi.
ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, aldıkları ücretsiz kurstan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
-Aleyna Bahtiyar: “Gölbaşı’na gitmek bizim için maddi ve manevi açıdan çok zor bu ekonomik dönemde. Eğitimlerimiz çok güzel geçiyor. Beklediğimden daha fazla imkân sunuyor burası. Her açıdan avantajlı. Bu fırsat sunulduğu için teşekkür ediyorum.”
-Aybüke Çırpan: “Haymana’nın yetiştirdiği gençlerden oluşan eğitmenlerden bu eğitimi almak güzel bir duygu. Haymana diğer ilçelerden daha geride kalmış bir ilçe. Bu kursu sunmaları bizi o ilçelerin seviyesine getirecektir. Bu kurs, üniversiteye daha iyi hazırlanmamı sağlayacak, bize fırsat eşitliği sağladı. Öğretmenlerimiz çok kaliteli. Netlerimi artırmama yardımcı olacak.”
-Eren Kurter: “Ücretsiz bir şekilde böyle bir kurs düzenleniyor. Dershanelere bakınca yüklü bir para istiyorlar. Bulunmaz bir nimet bizim için. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Dersler eğlenceli gidiyor ve sıkılmadan dersleri işliyoruz.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Efsane Başkan Feti Yaşar  Başkanlığında  İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin de 70.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
Yerel Yönetim

Efsane Başkan Feti Yaşar Başkanlığında İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin de 70.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

70.Olağan Meclis Toplantısı hakkında açıklamada bulunan Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı ve İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin Başkanı Feti Yaşar;"İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin 70. Olağan Meclis Toplantısı'nı ve Encümen Toplantısını gerçekleştirdik. İABB olarak, üye belediyelerimize ve vatandaşlarımıza faydalı çalışmalar yapmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in Ziyaret etti
Yerel Yönetim

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in Ziyaret etti

Ankara Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in Konuğu Doğu sınır ili Serhat şehir Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'di

Eski Ankara Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraagaç'ın  acı Günü
Yaşam

Eski Ankara Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraagaç'ın acı Günü

2004 2014 yılları arasında Ayaş Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Başkaraağaç'ın kızı Meliha Ekin Başkaraağaç, genç yaşta yaşamını yitirdi.

Ankara Polatlı'da inşaat işçilerinin olduğu araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
3. Sayfa

Ankara Polatlı'da inşaat işçilerinin olduğu araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Kaza, Ankara Polatlı’nın Şeyhahmetli Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 3 inşaat işçisinin bulunduğu hafif ticari araç kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Uluslararası Ticaret, Kültür ve Turizm Festivali Ankara Etimesgut  Türk Beyleri Kent Meydanı’nda Yapılacak
Etkinlik

Uluslararası Ticaret, Kültür ve Turizm Festivali Ankara Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda Yapılacak

Bu Festival Kaçmaz Sosyal Farkındalık Federasyonu ve Uluslararası Kültür Turizm Ticaret Derneği bünyesinde “Dünyaya Açılan Kapı” adıyla 2.Uluslarası Ticaret, Kültür ve Turizm Festivali’ni Ankara Etimesgut’ta düzenliyor. Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanında yapılacak.

Ankara Mamak'ta Korkutan Yangın 5 kişi ölümden döndü.
3. Sayfa

Ankara Mamak'ta Korkutan Yangın 5 kişi ölümden döndü.

Ankara Mamak Harmanlar Mahallesi'nde bir kadın tüpü bitince 3 çocuğuna yemek pişirmek için soba yaktı. Sobadan çıkan kıvılcımlar bir anda etrafa sıçradı detaylar haberimizde