Ankara

Ankara'da ahilik haftası kutlandı

Akyurt’ta bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel Ahilik Haftası seymenler, mehteran takımı ve Ahilik pilavı ile kutlandı. Detaylar haberimizde..

Ankara'da ahilik haftası kutlandı

Akyurt’ta bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel Ahilik Haftası seymenler, mehteran takımı ve Ahilik pilavı ile kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Yalçın Yalçınkaya, Meclis Üyeleri, sanayiciler, esnaflar, idari amirler, öğrenciler ve Akyurtlular katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrenciler Ahilik yemini ederek Ahilik duası yaptı.
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık törende yaptığı konuşmada öğrencilere ve davetlilere hitaben şunları söyledi: “Ahilik dayanışmanın, güzel ahlakın, adaletle iş yapmanın önemli bir örneğidir. Anadolu’nun mayasında Ahilik vardır. Ankara’nın da tarihine baktığımızda Anadolu beyliklerle idare edilirken Ankara’da bir Ahi devletinin mevcut olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Ankara Ahiliğin de başkenti diyebiliriz. Bizim ilçemiz esnafıyla, ticaret erbaplarıyla, iş insanlarıyla, Ahilik hamuruyla yoğrulmuş bir çehreye sahiptir. Burada mesleki eğitim alan öğrencilerimizin Ahilikten beslenmesi, genç yaşta Ahilik bilincine erişmesi için her yıl birlikte bu programı düzenliyoruz. Seymenlerimizin tarihimiz içerisindeki rolü de Ahilikle benzerlikler taşıyor. Mehter takımımızın coşkulu marşları programımızı güzelleştiriyor. Bereketin simgesi Ahilik pilavı da her yıl bizleri bir araya getiriyor. Programda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bizi yalnız bırakmayan davetlilere ve kıymetli Akyurtlulara şükranlarımı sunuyorum."
Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç ise programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında "Akyurt gelişme potansiyeli olan, büyüyen bir ilçe. Ancak geleneklerine bağlı, geçmişini de yaşatan bir ilçe. Bu özellikleriyle Ahilik Haftasını kutluyor. Değerlerimizi kaybetmemek çok önemli" diye konuştu.
Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi Seymenleri, Ankara yöresinin sevilen oyunlarını davetliler için sergiledi. Seymenlerin ardından mehteran takımı sahne aldı. Mehteran bölüğünün büyük alkış alan gösterisinin ardından öğrencilerin meslek eğitimi stantları Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Kaymakam Mehmet Tunç ve davetliler tarafından ilgiyle takip edildi. Bereketi simgeleyen ve Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 2 bin kişilik Ahilik pilavı Akyurtlulara ikram edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Konya Valisi İbrahim Akın törenle karşılandı
Bölgesel

Konya Valisi İbrahim Akın törenle karşılandı

Konya Valiliği görevine atanan Vali İbrahim Akın, görevine başladı.

Karabük'te bir eve jandarmadan uyuşturucu baskını
3. Sayfa

Karabük'te bir eve jandarmadan uyuşturucu baskını

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir eve baskın yapan Jandarma ekipleri biri bayan 3 kişiyi uyuşturucu alemi yaparken suçüstü yakalarken, evde yapılan aramada eroin, sıvı esrar ve metamfetamin ele geçirildi.

“Akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum”
Sağlık

“Akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum”

Antalya Manavgat Belediyesi Sağlık Söyleşileri kapsamında, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu. Detaylar haberimizde..

Ortaca'da nar hasadı coşkuyla karşılandı
Bölgesel

Ortaca'da nar hasadı coşkuyla karşılandı

Türkiye'nin önemli nar merkezi Ortaca'da hasat sezonunu coşkuyla karşılanırken, Moldova'ya yapılan ihracat için titiz kontroller devam ediyor.

Kayseri'de trafik kazası iki otomobil çarpıştı  5 yaralı
3. Sayfa

Kayseri'de trafik kazası iki otomobil çarpıştı 5 yaralı

Kayseri'nin Develi ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Antalya'da kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti! Son yolculuğuna meslektaşları uğurladı
Yaşam

Antalya'da kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti! Son yolculuğuna meslektaşları uğurladı

Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru düzenlenen törenle meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Detaylar haberimizde..