Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, astroturizm potansiyelinin geliştirilmesi amacı ile başlatılan Eğri Ova Tabiat Parkı Karanlık Gökyüzü Parkı’nı ziyaret etti.
Ankara Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü tarafından uygulanan Eğriova Tabiat Parkı Karanlık Gökyüzü Parkı / Gökyüzü Gözlemevi Projesi’ne Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan tarafından saha ziyareti gerçekleştirildi.
Karanlık Gökyüzü Parkı / Gökyüzü Gözlemevi Projesi ile bölgenin astroturizm potansiyelinin geliştirilerek bölgeye ziyaretçi sayısının artırılması amacıyla Beypazarı ilçesinde bulunan Eğriova Tabiat Parkı’nda gökyüzü gözlemevi kuruldu. Proje kapsamında, karanlık gökyüzü gözlemevi ziyaretine gelen misafirlerin konaklama yapabileceği glamping ünitesi oluşturuldu ve alanda bulunan Doğa Eğitim ve İzci Evi’nin tadilatına katkı sağlandı. Ankara merkez ve ilçelerinde bulunan okullarda ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere doğayı tanıtma amaçlı eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.
Proje kapsamında ayrıca, bölgenin Uluslararası Karanlık Gökyüzü Derneği (IDA) tarafından karanlık gökyüzü parkı olarak tanınması için başvuru yapıldı. Alanın mevcut ölçüm değerlerinin karanlık gökyüzü parkı olmak için gerekli kriterleri karşıladığı tespit edildi. Önümüzdeki yıllarda ölçümlerin sabit kalması halinde, alan Ankara'nın ilk sertifikalı karanlık gökyüzü parkı ilan edilecek. Bu gelişme, bölgeyi astroturizm için bir merkez haline getirerek ulusal ve uluslararası alanda önemli bir tanınırlık kazandıracak ve turizm çeşitliliğini artırması hedefleniyor.
Antalya'da evinde misafir olarak kalan arkadaşını kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla silahla vurarak öldüren genç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Antalya'da yalnız yaşayan 36 yaşındaki kadın evinde yüzüstü halde ölü bulundu. Vücudunda morluklar tespit edilen Gökalp'in erkek arkadaşı olduğu iddia edilen H.Ş., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Antalya'da 3 Nisan tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Yusuf Bektaş(35) için ailesinin talebi üzerine Baraj Mahallesi'nde bulunan kanalda arama yapıldı.
4-6 Nisan 2025 tarihlerinde Türkiye'de ilk kez İstanbul'da düzenlenen Gençler ve Büyükler Türkiye Sambo Şampiyonası sporcuları Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i ziyaret etti
Sivas Gemerek’te meydana gelen motosiklet kazasında Serikli Ahmet Demir hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Birinci MAKÜ Yörük Çalıştayı temsili yörük göçü ile geçmişe bir yolculuk yaşattı.
Yorumlar (0)