Antalya / Konyaaltı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek KONYSİAD’ın konuğu oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) güz dönemi toplantısına katıldı. Antalya ve Konyaaltı için hayata geçirdiği ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  KONYSİAD’ın konuğu oldu

Başkan Böcek KONYSİAD’ın konuğu oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) güz dönemi toplantısına katıldı. Antalya ve Konyaaltı için hayata geçirdiği ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek, dernek üyelerinin sorularını cevapladı.
Büyükşehir Belediyesi’ni göreve geldiklerinde 6 milyar 136 milyon borçla devraldıklarını hatırlatan Başkan Muhittin Böcek, “Her şeye rağmen Antalya’mız için çivi çakan iktidarıyla muhalefetiyle herkese tüm kurum kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Sadece ASAT olarak 972 milyon 909 bin 182 Euro borcumuz vardı. 4.5 yıl oldu. Şu anda bu borcu 392 milyon 350 bin Euro’ya düşürdük. Bir taraftan tasarrufa gittik, öncelikli hedefleri belirledik, yatırımlara da devam ettik” dedi.
LARA’YA KARAVAN PARK
Gerek Konyaaltı’nda gerek diğer tüm ilçelerde ne söz verdiyse fazlasını yapmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Böcek, “Hiç kimseyi ötekileştirmeden yapmamız gereken ne varsa onu yapıyoruz” dedi. “Karavanlar en büyük sorunlardan biriydi” diyen Başkan Böcek, Konyaaltı’na karavan park kazandırdıklarını, ikinci karavan parkını da Lara’da 9 bin metrekarelik bir alanda planladıklarını aktardı.
4. ETAP RAYLI SİSTEMİN 5.5 KM’Sİ YERALTINDA
3. Etap Raylı sistemin Otogar-Müze etabını 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını anlatan Başkan Böcek, devlet eliyle yapılıyor diye lanse edilen Meydan-Expo arasındaki 2. Etap Raylı Sistem Projesi’nin 379 milyon lirasını da Büyükşehir Belediyesi olarak ödediklerini aktardı. 4. etap raylı sistem projelerinin tamamlandığını, 5. Etabın proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Muhittin Böcek, “4. etap raylı sistem projemizde 6 adet battı çıktı kavşak yapıyoruz. Falez Kavşağı ve Antalyaspor Kavşağı’nın üzerini proje kapsamında kapatacağız orada bir yaşam alanı oluşturacağız. 4. etabın 5.5 km’si yer altından geçiyor. Kundu’ya kadar giden 5. etap raylı sistemi için de bakanlıktan onayını bekliyoruz” diye konuştu.
KAVŞAKLAR BİZDE OLSA HEMEN YAPACAĞIZ
İller Bankası- Batı Çevreyolu arasındaki bölümün ve burada yapılması gereken kavşakların Karayolları sorumluluğunda olduğunun altını çizen Başkan Böcek, “Planlamayla ilgili sorunlar aşıldı. Askı süreci sonrası bu kavşakları karayolları yapar diye düşünüyoruz. Bizde olsa bu kavşakları anında yapacağız” dedi. Akdeniz Üniversitesi’ne 118 milyon lira yatırımla 1797 araçlık otopark ve afet toplanma merkezi yaptıklarını aktaran Başkan Böcek, Üniversite Caddesi’yle ilgili alanın planlamasını tamamladıklarını söyledi. Meltem Köprülü Kavşağı’nı yaparak hem ulaşımı rahatlattıklarını, hem de 33 milyon liranın belediye kasasında kalmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Böcek, Karaman ve Kuruçay köprülerini de seçim vaatleri arasında olmamasına rağmen 67 milyon liralık yatırımla yenilediklerini kaydetti.
Kavşak düzenlemeleri ve 101 kavşakta uygulanan akıllı ulaşım sistemiyle trafiği rahatlatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Böcek, havaalanı yolu üzerindeki Cırnık köprüsünü genişleterek 5 şeride çıkardıklarını söyledi.
SAHİL PROJESİ YILDA 17 MİLYON LİRA ZARAR EDİYOR
Başkan Muhittin Böcek, bugünün rakamlarıyla yaklaşık 1 milyar 502 milyon liraya mal edilen ve işletmesi 28 yıllığına verilen Konyaaltı Sahil Projesi’nde peyzaj, temizlik, güvenlik gibi işlerin sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi’ne bırakıldığına dikkati çekerek, “Sahilin bakım maliyeti bize yıllık 20 milyon lira. Üzüntüm şudur yılda 17 milyon zarar eden bir sahil vardır. Böyle bir imzanın atılmaması lazım. İşletmelerden de aşırı derecede para toplanmaktadır. Sahilde yaz sezonunda 500, kış sezonunda da 350 personel çalıştırıyoruz. Orada kuruyan ağaca kadar sorumluluk bizim. Böyle bir şey dünyada yoktur diye düşünüyorum” diye konuştu.
Başkan Böcek, bugünün rakamlarıyla 905 milyon liraya mal olan Boğaçayı Projesi’nin de kıyı erozyonu, sinek, sucul bitkiler sorunlarıyla sürekli gündemde olduğunu hatırlattı.
ÇEVREYİ KORUYACAĞIZ
Başkan Böcek, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) temin etikleri hazine garantisiz 59 milyon 850 bin Euro krediyle Hurma Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Geri Kazanım Tesisi, Lara Arıtma kapasite artırımı gibi çevrenin korunmasını sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.
HERKESİN ADAYIYIM DİYE YOLA ÇIKTIM
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilirken herkesten oy istediğini hatırlatan Başkan Böcek, şunları söyledi: “Oy isterken hep şunu söylemiştim. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden ezanımıza, al bayrağımıza sahip çıkan, Cumhuriyetimizin temel değerlerine inanan, Cumhuriyetimizin kurucusu Ata’mızın yolunda yürüyen herkesin adayıyım demiştim. Yine Antalya’nın Yörük çocuğu olarak aynı azim ve kararlılıkla çalışmalara devam edeceğim.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Valisi Hulusi Şahin  Ramazan Bayramlaşmasında
Bölgesel

Antalya Valisi Hulusi Şahin Ramazan Bayramlaşmasında

Vali Hulusi Şahin Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılınan bayram namazının ardından Antalyalılarla bayramlaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor. Süt Yem Projesi kapsamında Elmalı, Korkuteli, Konyaaltı ve Döşemealtı’nda 68 üreticiye, süt yemi desteğinde bulunuldu. Daha önce iki ayda bir alınan süt yemi destek başvuruları ayda bir yapılabilecek.

Başkan Böcek  Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu
Yaşam

Başkan Böcek Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek " Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz".

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim gerçekleşti
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim gerçekleşti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim gerçekleşti Başkan Böcek; Antalya’yı birlikte yöneteceğiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Muhitin Böcek, görevini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin’den devraldı.

CHP Genel Başkanı  Özgür Özel :  Türkiye'nin AB Üyeliği Hakkından ne Dedi . Başkan Böcek Ne hediye etti
Yaşam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel : Türkiye'nin AB Üyeliği Hakkından ne Dedi . Başkan Böcek Ne hediye etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyareti kapsamında CHP İl Başkanlığı önünde vatandaşlarla buluştu. Başkan Böcek ziyaretin anısına Özgür Özel’e, ne hediye etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi
Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi

Sultan Akkaş ile Hayatını Birleştiren Turan Balaban 'ın Nikahını Başkan Muhittin Böcek Kıydı .