Antalya

Antalya Büyükşehir’den kreş atağı Yeni kreşlerle sayı 19’a ulaşacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, artan kreş maliyetleriyle birlikte Antalya ve ilçelerindeki açtığı kreş sayısını 16'ya yükseltirken, gelen yoğun talep üzerine 3 yeni kreş daha açmaya hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir’den kreş atağı Yeni kreşlerle sayı 19’a ulaşacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, artan kreş maliyetleriyle birlikte Antalya ve ilçelerindeki açtığı kreş sayısını 16'ya yükseltirken, gelen yoğun talep üzerine 3 yeni kreş daha açmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Kepez'de iki, Akseki'de bir kreşi daha yakında hizmete sunacak. Büyükşehir Belediyesi'nin kreş sayısı yeni kreşlerle birlikte 19'a yükselecek.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in her ilçeye kreş sözü ile başlattığı kreş seferberliği Antalya'nın birçok ilçesinde yoğun talep görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kadınların iş hayatına katılımını sağlamak ve çocukların daha nitelikli eğitim almaları amacıyla Antalya'nın ilçelerinde hizmete açtığı kreşler büyük rağbet görüyor. Özellikle son yıllarda artan kreş fiyatlarıyla birlikte belediyeye ait kreşler vatandaşların büyük takdirini topluyor.

3 yeni kreş daha geliyor
Büyükşehir Belediyesi'nin Muratpaşa ilçesinde Cam Piramit, Yenigün, Sedir, Güzeloba olmak üzere dört, Kaş ilçesinde iki, Kepez, Gündoğmuş, Serik, Manavgat, Gazipaşa, Alanya Elmalı, Finike, Kumluca, Korkuteli ilçelerinde de birer kreşi bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda Kepez ilçesinde Santral ve Güneş mahallelerinde ve Akseki ilçesinde kreş hizmeti sunacak. Öğrenci kabulüne hazır olan üç yeni kreşin daha hizmete girmesiyle toplam kreş sayısı 19'a ulaşacak.

Büyükşehir Belediyesi kreşlerine 4 yaşındaki kızını gönderen velilerden Hatice Girgin Kurar, kreşlerden çok memnun olduğunu belirterek, diğer özel kreşlere oranla belediye kreşinin her alanda daha iyi olduğunu söyledi. Veli Hande Öz ise, “Çocuğumuz çok mutlu, herkese tavsiye edebileceğim bir eğitim yuvası. Dışarıda kreş fiyatları artmış durumda, burası olmasa çocuğumu başka bir yere gönderebilir miyim bilmiyorum” dedi.
Şeniz Karakoç Tüzün ve Yusuf Tüzün çifti ise evlerinin kreşe çok yakın olduğunu belirterek, “Kreş yapılırken takip ediyorduk, kayıt dönemi başvurduk ve kabul edildik. Ekonomik olarak bizi çok rahatlattı. Birçok kreş dolaştık. Bu şartlarda bir kreş bulmamız çok zor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi kreşlerinde kızı eğitim gören Çilem Şahin ise, “Bir arkadaş sayesinde duydum. Başvuru yaptım ve onaylandı. Kreşten çok memnunum. Kızımın konuşması tam gelişmemişti, bir ay içinde konuşmayı söktü. Arkadaşı ve öğretmenleriyle diyaloğu çok iyi. Dört kişilik ailecek bir akşam yemeğine yediğimiz fiyata, biz bir ayda veriyoruz. Fiyatları özel okul ve diğer belediye fiyatlarına oranla minimum düzeyde, bu yüzden çok memnunum” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir’den kreş atağı Yeni kreşlerle sayı 19’a ulaşacakAntalya Büyükşehir’den kreş atağı Yeni kreşlerle sayı 19’a ulaşacakAntalya Büyükşehir’den kreş atağı Yeni kreşlerle sayı 19’a ulaşacakAntalya Büyükşehir’den kreş atağı Yeni kreşlerle sayı 19’a ulaşacak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Böcek: "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerimizi tek tek yerine getireceğiz"
Yerel Yönetim

Başkan Böcek: "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerimizi tek tek yerine getireceğiz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyalılara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürürken, ihtiyaç ve talepleri belirlemek üzere de ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. Detaylar haberimizde..

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’na gerçekleştireceği Geleneksel Ramazan etkinliklerinde Zara, Uğur Önür, Ekin Uzunlar gibi ünlü isimler sahne alacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal yolları açık tutmak için tuzlama çalışmalarına devam ediyor
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal yolları açık tutmak için tuzlama çalışmalarına devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal yollarının trafiğe açık kalması için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Güney Kariyer Fuarı'nda istihdam desteklerini tanıttı
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Güney Kariyer Fuarı'nda istihdam desteklerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’in en kapsamlı kariyer fuarı olan Güney Kariyer Fuarı'nda yerini aldı.

 İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Brosnan: "Vatandaşlarımızın Antalya’yı neden tercih ettiğini daha yakından anladım"
Yerel Yönetim

İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Brosnan: "Vatandaşlarımızın Antalya’yı neden tercih ettiğini daha yakından anladım"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i, İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan ziyaret etti. Detaylar haberimizde..

Antalya Kepez'de su sıkıntısına çözüm 243 Milyon TL'lik içme suyu hattı projesi başlatıldı
Bölgesel

Antalya Kepez'de su sıkıntısına çözüm 243 Milyon TL'lik içme suyu hattı projesi başlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, nüfus artışı nedeniyle içme suyu ihtiyacı artan Kepez'e ilave içme suyu hattı çalışması başlattı.