Antalya ili Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yeni yıl, Türk resminin önemli isimlerinden Zerrin Kehnemuyi’nin eserlerinden oluşan ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Bir Cumhuriyet Kadını’ başlıklı sergisiyle başladı.
Türk resminin önemli isimlerinden 87 yaşındaki Kehnemuyi’nin eserlerinin yer aldığı serginin açılışında Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, ATSO Başkanı Ali Bahar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta, Başkanvekili Sarı, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın çok istemesine rağmen açılışta yer almadığını belirterek “Başkanımızın hepinize selamları ve sevgilerini iletiyorum. Muratpaşa’da sanat var mottosuyla yola çıkıp Türkan Şoray Kültür Merkezi gibi bir kompleksi Antalya’mıza kazandırdığı için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Sergi küratörü Şebnem Bahar ise bu serginin kendisini ayrı bir heyecanlandırdığını belirterek, “Bir cumhuriyet çocuğu olarak Atatürk’ün izinde, ışığında büyüdüğüm, yetiştiğim ve bugünlere de şahitlik ettiğim için inanın çok mutluyum” dedi. Açılışın ardından davetliler sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi. Türkan Şoray Kültür Merkezi’ndeki serginin, 6 Şubat’a kadar ücretsiz gezilebileceği bildirildi.
Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yeni yıl, Türk resminin önemli isimlerinden Zerrin Kehnemuyi’nin eserlerinden oluşan ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Bir Cumhuriyet Kadını’ başlıklı sergisiyle başladı.
Muratpaşa Belediyesi, yeni yılın ilk mesai gününde Gebizli’de cadde ve sokak yenileme çalışmalarına başladı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi, 2022’de 127 etkinliğe ev sahipliği yaparken kültür merkezinde yeni yılın ilk sergisi, Türk resminin önemli isimlerinden Zerrin Kehnemuyi’ye ayrıldı. “Cumhuriyetin 100. Yılında Bir Cumhuriyet Kadını” sergisi 6 Ocak’ta açılacak.
Muratpaşa Belediyesi, kentin ortak aklını inşa etmek için sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiği ASSİM’de, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Teknik Destek Hibe Programları kapsamında proje döngüsü eğitimi verildi.
Antalya’da kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturan satış mağazasında yılbaşı pazarı kuruluyor.
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Yeni Yıl Çarşısında Karadeniz ürünlerinin satıldığı stantta kuymak yapımına eşlik etti.