Antalya’nın Manavgat ilçesinde tadilattaki 5 yıldızlı otel hakkında, Sorgun Çamlığı’nda geniş bir alanı işgal ederek ağaç ve makilik alanı kestiği gerekçesiyle Orman İşletmesi tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 5 yıldızlı otelin işgal ettiği ileri sürülen bölgede Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince jandarma ekipleri gözetiminde inceleme ve ölçüm yapılırken, çok sayıda ağacın kesilerek yerine egzotik ağaçların ekildiği belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Sorgun Mahallesi Titreyengöl bölgesinde 5 yıldızlı otelin Sorgun Çamlığı’nın otelin karşısında bulunan bölümünde iş makineleri çalıştırdığı ihbarı üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ekipleriyle birlikte olay yerine giden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri manzara karşısında şaşkına döndü.
Çamlığın 5-6 dekarının işgal edildiği, kesilen ağaç ve makilerin gömülerek yerlerine egzotik bitkilerin, zeytin ağaçlarının ve palmiyelerin dikildiği, şantiye ve otel çalışanlarının araçlarının bölgeyi otopark olarak kullandığı, otel tadilatında kullanılacak malzemelerin burada stoklandığı belirlendi.
Yapılan incelemeler ve işgal edildiği belirlenen yerin ölçülmesinin ardından Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Manavgat Cumhuriyet Savcılığına işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, otele ait araçların giriş yaptığı bölgeye çukur açarak bölgeye girişi engelledi.
Diğer taraftan yakın zamanda tadilat yapılan otele çamlık içerisine moloz döktüğü gerekçesiyle Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanırken, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından da işgal nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
İHA
Afyonkarahisar'ın önde gelen termal otellerinden biri olan Oruçoğlu Termal Otel'in CMO-Pazarlama Başkanı Kerem Canarslanlar, sundukları kaliteli hizmetler ve sağlık odaklı termal imkanları ile misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaya devam ettiklerini kaydederek, "Termal tatilinizi planlamak için erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilir" dedi.
Bolu Kartalkaya'da hayatını kaybeden Ufuktepe İlkokulu sınıf öğretmeni Habibe Çetiz'in velilerinden Meryem Ekinci, "Aşırı derecede çok iyi bir öğretmendi" dedi.
Kartalkaya’da yaşanan otel faciasında hayatını kaybeden Ceren Yaman Doğan ve Lalin Doğan’ın aile avukatları, yönetim kurulunda yetkili otel sahibi Halit Ergül’ün eşi ve kızları için tutuklama talebinde bulunduklarını açıkladı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde dün akşam saatlerinde konut olarak yapımına başlanılan ancak daha sonra uluslararası bir zincirle anlaşılarak otele dönüştürme faaliyetlerinin yapıldığı belirtilen 12 katlı inşaattaki yangının boyutları bir gün sonrası ortaya çıktı.
Antalya’nın Alanya ilçesinde otel inşaatında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı.
Adana'da bir özel hastanede çalışan Prof. Dr. Emre Durdağ ve eşi Doç. Dr. Gülşen Durdağ Bolu'da çıkan yangından 15 kişiyi kurtardı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)