Antalya’da emniyet kemeri, hız ihlali, alkol, seyir halinde cep telefonu kullanımı, motosiklet denetimi ve özel denetimler gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza kesildi.
Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince helikopter ve dron destekli trafik kontrolü gerçekleştirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 31 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri arasında farklı saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve dron destekli emniyet kemeri, radar, alkol, yük ve yolcu taşımacılığı, ışık, hatalı sollama gibi konularda denetim yapıldı. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasının hedeflendiği belirtildi.
Antalya’nın birçok noktasında gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde eksiği görülen araç ve sürücülerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada havadan helikopter ve dron ile yapılan denetimlerin de devam ettiği bilgisi verildi.
Gerçekleştirilen denetimler sonucu; helikopter-dron denetiminde 127 sürücüye, radarla hız denetimi çerçevesinde 448 sürücüye trafik idari para cezası uygulanmıştır. 31 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında alkol denetiminde 3 bin 221, motosiklet denetiminde 624, yük taşımacılığı yapan 8 bin 28 araç, şehirlerarası ve şehir içi toplu taşımacılık yapan 2 bin 364 araç ve emniyet kemeri denetimlerinde de 6 bin 642 araç olmak üzere toplamda 21 bin 327 araç ve sürücüsü denetlendi. Ayrıca, Yaşam Tüneli Eğitim Çadırı’nda 84 araç ve 161 yolcu olmak üzere toplam 245 yol kullanıcısına eğitim verildi.
Açıklamanın sonunda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği bilgisi paylaşıldı.
İHA
Bucak’ta polis ekipleri, artan trafik kazalarının önüne geçmek için elektrikli bisiklet, moped ve motosiklet sürücülerine yönelik yoğun denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uymayan araçlara cezai işlem uygulandı.
Isparta'da polis ekiplerince 6 farklı noktada yapılan denetimlerde 241 şahıs ve 87 araç sorgulandı, 7 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.
Burdur'da 14-16 Nisan tarihlerinde yapılan jandarma denetimlerinde 5.532 araç kontrol edildi, 196 sürücüye ceza kesildi, 40 araç trafikten men edildi.
Burdur’da 10-13 Nisan arasında jandarma trafik denetimlerinde 8.713 araç kontrol edildi. 277 sürücüye ceza kesildi, 40 araç trafikten men edildi.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde 4.721 araç kontrol edildi. 19 araç trafikten men edilirken, 139 sürücüye ceza uygulandı.
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 buçuk saatte gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimlerinde 21 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.
Yorumlar (0)