Antalya

Antalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşam

Antalya'da seneler önce arıkların geçtiği yumuşak zemine inşa edilen gecekondular, zamanla yan yatmaya başladı.

Antalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşam

Antalya'da seneler önce arıkların geçtiği yumuşak zemine inşa edilen gecekondular, zamanla yan yatmaya başladı. Belirgin şekilde yana ve öne doğru yatan çoğu evde eğilmelerin yanı sıra çatlaklar da oluştu. Mahalle muhtarı, en ufak sallantıda çoğu evin yıkılabileceği uyarısında bulunurken, bölge sakini vatandaş ise, "Evin içi de yana yatmış durumda ve rampa gibi. Tutup beton dökersen öyle düzeliyor. Şu ana kadar yıkılan ev olmadı ancak çatlaklar oluyor, onları da alçıyla sıvıyoruz" dedi.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızıltoprak Mahallesi'nde, 'Yediarıklar' diye bilinen bölgeden geçen arıkların kurumasının ardından 1965 yılında yumuşak zeminde yapılaşma başladı. Zemindeki çökmeler nedeniyle alanda bulunan 200 civarındaki gecekondudan birçoğu, göçükten etkilenerek yana ve öne doğru yatmaya başladı. Zaman ilerledikçe evlerdeki eğim de artarak neredeyse yıkılacak duruma geldi. Bir bölümü tapu tahsis belgeli olduğu belirtilen gecekondulardaki vatandaşlardan bazıları evlerinde oturmaktan vazgeçti, bazıları ise yaşamını sürdürmeye ediyor.

"Bir sallantı olsa yıkılırlar"

Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, mahalleden daha önce geçen Yediarıklar'daki suyun çekilmesinin ardından bölgeye gecekondular yapıldığını ve toprakta yaşanan çökmeler sonucu evlerde yan yatmalar yaşandığını kaydetti. Yılmaz, "200 civarında burada gecekondu var. Yazıktır, günahtır. Buradaki bir evde mesela içinde hala yatan var. Allah korusun burada bir sallantı olsa yıkılacaklar. Evlerin içi de yamuk. 40’a yakın kişinin tapu tahsis belgesi var ancak diğerlerinin yok" ifadelerini kullandı.

"Evin içi rampa gibi"

61 yıldır bölgede yaşayan 87 yaşındaki Kemal Çetin de, suyun çekilmesi sonucu evlerin yan yatmaya başladığını ve bazı evlerde çatlaklar oluştuğunu söyledi. "Deprem olsa hepsi yıkılır" diyen Çetin, tedirgin olmadığını belirterek, "Ev yatınca mecbur evin içi de yana yatıyor ve rampa gibi oluyor. Tutup beton dökersen öyle düzeliyor. Şu ana kadar yıkılan olmadı ancak çatlaklar oluyor, onları da alçıyla sıvıyoruz. Allah yıkım göstermesin" diye konuştu.

Antalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşam

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Doğal Afetlere Karşı Hazırlık: Hayat Kurtaran İpuçları ve Stratejiler
Yaşam

Doğal Afetlere Karşı Hazırlık: Hayat Kurtaran İpuçları ve Stratejiler

Doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak, hayat kurtarır. Deprem, sel, fırtına gibi afetlere karşı yapmanız gerekenler ve alınması gereken önlemler nelerdir?

Öcalan'ın silah bırakma çağrısı ardından MHP lideri Bahçeli'den Demirtaş'a telefon...
Yaşam

Öcalan'ın silah bırakma çağrısı ardından MHP lideri Bahçeli'den Demirtaş'a telefon...

İktidar Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pazar günü Edirne Cezaevi'nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile telefonda görüştü.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği geleneksel iftar programına yoğun katılım
Bölgesel

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği geleneksel iftar programına yoğun katılım

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği geleneksel iftar programı Ramazan ayının ikinci gününde Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, il protokolü, oda ve kooperatif başkanları,

 Antalya Büyükşehir Belediye  Elmalı ve Korkuteli ilçesinde hayvan üreticisin süt yemi desteğine devam ediyor
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediye Elmalı ve Korkuteli ilçesinde hayvan üreticisin süt yemi desteğine devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘Süt Yemi Projesi’ kapsamında Elmalı ve Korkuteli ilçesinde hayvan üreticisine yüzde 15 hibeli süt yemi desteğinde bulundu.

Van Erciş Kaymakamı  Murat KARALOĞLU İftarda Öğrencelerle Buluştu
Yerel Yönetim

Van Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU İftarda Öğrencelerle Buluştu

Van Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU, Erciş Tefik İleri İmam Hatip Anadolu Lisesi Öğrencileri İle İftar Programında Bir Araya Geldi

Tunceli’de Kar Yağışı eğitime 1 gün ara verildi
Bölgesel

Tunceli’de Kar Yağışı eğitime 1 gün ara verildi

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli’de eğitime 1 gün ara verildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada,