Antalya

Antalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşam

Antalya'da seneler önce arıkların geçtiği yumuşak zemine inşa edilen gecekondular, zamanla yan yatmaya başladı.

Antalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşam

Antalya'da seneler önce arıkların geçtiği yumuşak zemine inşa edilen gecekondular, zamanla yan yatmaya başladı. Belirgin şekilde yana ve öne doğru yatan çoğu evde eğilmelerin yanı sıra çatlaklar da oluştu. Mahalle muhtarı, en ufak sallantıda çoğu evin yıkılabileceği uyarısında bulunurken, bölge sakini vatandaş ise, "Evin içi de yana yatmış durumda ve rampa gibi. Tutup beton dökersen öyle düzeliyor. Şu ana kadar yıkılan ev olmadı ancak çatlaklar oluyor, onları da alçıyla sıvıyoruz" dedi.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızıltoprak Mahallesi'nde, 'Yediarıklar' diye bilinen bölgeden geçen arıkların kurumasının ardından 1965 yılında yumuşak zeminde yapılaşma başladı. Zemindeki çökmeler nedeniyle alanda bulunan 200 civarındaki gecekondudan birçoğu, göçükten etkilenerek yana ve öne doğru yatmaya başladı. Zaman ilerledikçe evlerdeki eğim de artarak neredeyse yıkılacak duruma geldi. Bir bölümü tapu tahsis belgeli olduğu belirtilen gecekondulardaki vatandaşlardan bazıları evlerinde oturmaktan vazgeçti, bazıları ise yaşamını sürdürmeye ediyor.

"Bir sallantı olsa yıkılırlar"

Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, mahalleden daha önce geçen Yediarıklar'daki suyun çekilmesinin ardından bölgeye gecekondular yapıldığını ve toprakta yaşanan çökmeler sonucu evlerde yan yatmalar yaşandığını kaydetti. Yılmaz, "200 civarında burada gecekondu var. Yazıktır, günahtır. Buradaki bir evde mesela içinde hala yatan var. Allah korusun burada bir sallantı olsa yıkılacaklar. Evlerin içi de yamuk. 40’a yakın kişinin tapu tahsis belgesi var ancak diğerlerinin yok" ifadelerini kullandı.

"Evin içi rampa gibi"

61 yıldır bölgede yaşayan 87 yaşındaki Kemal Çetin de, suyun çekilmesi sonucu evlerin yan yatmaya başladığını ve bazı evlerde çatlaklar oluştuğunu söyledi. "Deprem olsa hepsi yıkılır" diyen Çetin, tedirgin olmadığını belirterek, "Ev yatınca mecbur evin içi de yana yatıyor ve rampa gibi oluyor. Tutup beton dökersen öyle düzeliyor. Şu ana kadar yıkılan olmadı ancak çatlaklar oluyor, onları da alçıyla sıvıyoruz. Allah yıkım göstermesin" diye konuştu.

Antalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşamAntalya’da eğik evlerde diken üstünde yaşam

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı
Bölgesel

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'de yağmur duası yapıldı. Köylü halkı yağmur duası ederek kuraklığın sona ermesini dilediler.

Antalya'da üzen olay! 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı
Bölgesel

Antalya'da üzen olay! 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı

15 yaşındaki Hasan Türker İşbilir, Manavgat'ta tır tarafından çarpılarak hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Tır şoförü gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi Ürün Satış Yeri Açıldı!
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi Ürün Satış Yeri Açıldı!

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, kampüs içinde Antalya'daki tüm vatandaşların alışveriş yapabileceği Ziraat Fakültesi Ürün Satış Yeri'ni hizmete açtı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Başarıları Kutlandı!
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Başarıları Kutlandı!

Akdeniz Üniversitesi'nde, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyeleri Senato Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Antalya Turizmi Cari Açığı Düşürüyor! ATSO Başkanı Ali Bahar'dan Önemli Açıklamalar
İş Dünyası

Antalya Turizmi Cari Açığı Düşürüyor! ATSO Başkanı Ali Bahar'dan Önemli Açıklamalar

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Antalya'nın turizmden gelen gelirlerinin cari açığın düşmesine önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çoban Haritası ile Kırsal Hayvancılığı Destekliyor!
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çoban Haritası ile Kırsal Hayvancılığı Destekliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nde yayla ve kırsal hayvancılığı sürdürmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla 'Çoban Haritası' projesini hayata geçirdi.