Antalya

Antalya'da fabrikaya karşı mahallenin 20 yıllık mücadelesi! Halk tepki gösteriyor

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Bademağacı Mahallesi sakinleri, çevreye verdiği zararlar nedeniyle AS Çimento fabrikasına karşı 20 yıldır mücadele ediyor. Fabrikanın kapasite artırma planlarına halk tepki gösteriyor.

Antalya'da fabrikaya karşı mahallenin 20 yıllık mücadelesi! Halk tepki gösteriyor

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesi sakinleri, Burdur’un Bucak ilçesi ve Antalya il sınırına kurulu AS Çimento fabrikasına karşı 20 yıldır mücadele ediyor.

Akdeniz Gerçek'in haberine göre, Mahalle sakinleri, fabrikanın çevreye verdiği zararlardan dolayı büyük endişe duyuyor ve fabrikayla ilgili şikayetlerini dile getiriyor.

Bademağacı Mahallesi sakinleri, fabrikanın kum eleme ve taş kırma tesisinin kapasitesini üç katına çıkarma planına tepkilerini göstermek amacıyla 8 Ağustos 2024 tarihinde mahalle meydanında düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Mahallenin son belediye başkanı Bekir Akyol, fabrikanın çevreye ve insan sağlığına verdiği zararı vurgulayarak, "Zamanında tatilcilerin temiz havası için geldiği bu mahallede artık mülk satışı bile durdu" dedi.

Valilik İçin Sözde Önlemler

Mahalle sakinleri, fabrikanın 20 yıldır çevreye yaydığı toz ve kirlilikten dolayı büyük zarar gördüklerini belirtiyor. Akyol, Antalya Valiliği'ne yapılan şikayetlerin ardından fabrikanın bacalarına geçici olarak filtre takıldığını, ancak denetimden sonra bu filtrelerin söküldüğünü iddia ediyor. Akyol, "Biz 20 yıldır toz yutuyoruz" diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Mahallelinin Çığlığı

Mahalle sakinleri, fabrikanın kapasitesini artırma planına karşı çıkıyor ve bu durumun sağlıklarını daha da tehlikeye atacağını belirtiyor. Akyol, bölgenin doğal güzelliklerinden dolayı tercih edilen bir yer olduğunu, ancak hava kirliliği nedeniyle tatilcilerin bölgeyi terk ettiğini söylüyor. Mahalle halkı ise bu duruma karşı sessiz kalmama kararı aldı ve mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek yaşadıkları bu çevresel sorunların bir an önce çözülmesini ve sağlıklı bir çevrede yaşamayı talep ediyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 9
    KIZDIM
  • 9
    BEĞENMEDİM
  • 7
    BEĞENDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 4
    SEVDİM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sakarya’da makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin yeni görüntüler
3. Sayfa

Sakarya’da makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin yeni görüntüler

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasındaki patlamanın hemen ardından yaralıların, alev alan fabrikadan çıktığı anlar cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

Samsun'da fabrikada patlama oldu
3. Sayfa

Samsun'da fabrikada patlama oldu

Samsun'da, organize sanayi bölgesindeki bir çelik döküm fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçi çeşitli yerlerinden yanarak hastanelik oldu.

Ankara'da kereste imalathanesinde yangın çıktı
3. Sayfa

Ankara'da kereste imalathanesinde yangın çıktı

Ankara'da bir kereste imalathanesinde çıman yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. Detaylar haberimizde..

Bursa'da  kaçak fabrika ve evler yıkılmaya başlandı
Bölgesel

Bursa'da kaçak fabrika ve evler yıkılmaya başlandı

Bursa'da tarım alanlarına yapılan kaçak fabrika ve evler geniş güvenlik tedbirleri altında yıkılıyor.

Kipaş Kağıt Fabrikası 43 gündür yanıyor!
Bölgesel

Kipaş Kağıt Fabrikası 43 gündür yanıyor!

Aydın'ın Söke ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 43 gün önce başlayan yangın halen devam ediyor.

Çayırova  Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi
Bölgesel

Çayırova Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi

Çayırova'nın spor altyapısına seviye atlatacak Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.