Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi üyeleri, Antalya Kudüs Platformu tarafından organize edilen Filistin’e destek yürüyüşüne katıldı. Konyaaltı Olbia Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte ‘Filistin İçin İnsan Zinciri’ oluşturuldu. İsrail’in Filistin ve Gazze’ye yönelik saldırıları tüm hızıyla devam ederken
Türkiye’nin birçok kentinde Gazze’ye destek amacıyla eylemler düzenlendi. Birçok şehirde kilometrelerce uzunluğunda insan zincirleri oluşturuldu. Antalya’da da Antalya Kudüs Platformu’nun önderliğinde 75’ten fazla STK ve derneğin katılımı ile ’Filistin İçin İnsan Zinciri’ eylemi
gerçekleştirildi. Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran ve sendika üyeleri de yürüyüşte yer aldı. Konyaaltı Olbia Meydanı’nda ellerinde Filistin ve Türkiye bayrakları ile toplanmaya başlayan binlerce insan yaklaşık 3 kilometrelik insan zinciri oluşturdu. Yoldan araç ve
motosikletleri ile geçen vatandaşlarda kalabalığa korna çalarak destek verdi. McDonald’s önünde bir süre tekbirler getiren ve sloganlar atan grup daha sonra başlangıç noktasına geri döndü.
İsmail Heniye'nin şehit olmadan evvel son isteği olan 'Tüm dünyada Filistin için Meydanlara çıkılması' vasiyetini yerine getirmek için 3 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00'da Kartal Şehitliği'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar bir yürüyüş düzenlenecek.
AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Üniversite Birimi, Avrupa ve Amerika’da ki üniversitelerde başlatılan İsrail protestolarına destek açıklaması yaparak yürüyüş düzenledi.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze için ateşkes yürüyüşü yapıldı.
Van’da yaşları 15’ten küçük çocuklar, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeli çocuklar için yürüdü.
Burdurlular, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Filistin'e yapılan zulme karşı yürüyüşe katılarak destek verecek.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Filistin’e Destek Platformu’nun çatısı altında düzenlenen “Filistin’e Özgürlük Yürüyüşleri”nin ikincisi Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.
Yorumlar (0)