Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri heyelan meydana gelen grup yollarının güvenliğini arttırmak için duvar çalışması yapıyor.
Manavgat ilçesi Karavca ve Saraçlı Mahalleleri ulaşımını sağlayan grup yolunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Ekipler, yağmurlardan dolayı sık sık heyelan meydana geldiği için tek şeride düşen ya da kapanan yolu daha güvenli hale getirmek için istinat duvarı yapıyor.
Çalışma kapsamında 15 metre yüksekliğinde ve 150 metre uzunluğunda istinat duvarı yapılıyor. Duvar yapımında kullanılmak üzere 250 kamyon taş çekilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yol güvenli bir şekilde yeniden vatandaşların hizmetine sunulacak.
Grup yolunun bazı bölümlerinde bulunan köprülerde de genişletme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Akseki ekipleri de ilçe genelinde sorumluluğunda olan tüm yollarda çalışmalarına devam ederken acil müdahale gerektiren bölgelerde ise ivedilikle önlem alıyor. Bu kapsamda Akseki Sinanhoca Mahallesi’nde heyelandan dolayı toprak kayması yaşanan ve mahalle mezarlığının zarar görme riski olduğu yolda duvar örme çalışması yapılıyor. Çalışma sonrasında trafikte aksaklıklar yaşanmaması ve mezarların zarar görmesinin önlenmesi planlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i, İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan ziyaret etti. Detaylar haberimizde..
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, nüfus artışı nedeniyle içme suyu ihtiyacı artan Kepez'e ilave içme suyu hattı çalışması başlattı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ve AESOB işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez sıhhi tesisatçı esnaflarına yönelik Atık Su Şube Yolu Kontrol Belgesi ve ASAT kayıt numarası verildi. Böylece meslek kodu olmadan kaçak ve korsan şekilde çalışanların önüne geçilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, "İklim Değişikliği ile Mücadele için Kentsel Su Temin Sistemlerinde Verimliliğin ve Güvenilirliğin Geliştirilmesi" projesi kapsamında 32 ilçe belediyesinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda deneyimlerini paylaştı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden EKDAĞ A.Ş.'nin bünyesinde hizmet veren tesislerdeki rutin denetimleri çerçevesinde Barbaros Çay Bahçesi ve Düden Balık Çarşısı denetlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nü 2-0 yenen Kepezspor'un gençleri, kalan son 4 maça bakmaksızın Türkiye Şampiyonası'na katılma biletini cebine koydu.
Yorumlar (0)