Antalya

Antalya'da öğrencilere Afet farkındalık eğitimi ve tatbikatı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, 6 Şubat Depremi Anma Programı kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlk/Ortaokulu’nda Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı düzenlendi.

Antalya'da öğrencilere Afet farkındalık eğitimi ve tatbikatı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, 6 Şubat Depremi Anma Programı kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlk/Ortaokulu’nda Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı düzenlendi. Etkinlikte, afet anlarında doğru adımların hayati önemi vurgulandı.

Gazipaşa’da, 6 Şubat 2023 Depremi Anma Programı Etkinlikleri kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlk/Ortaokulu’nda Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı düzenlendi. Etkinliğe Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin ve okul yönetimi de katılarak, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte uygulamalı eğitimleri yerinde inceledi. AFAD ve AKUB üyesi personellerin düzenlediği programda, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.

Tatbikat sırasında öğrencilere, afet anlarında nasıl hareket edilmesi gerektiği, güvenli alanlara nasıl ulaşılacağı ve tahliye yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. Kaymakam Korkutata, afet anlarında doğru adımlar atmanın hayati önem taşıdığını belirterek, bu tür eğitimlerin toplumun afetlere karşı daha dayanıklı hale gelmesi açısından kritik rol oynadığını ifade etti.

Program kapsamında yapılan tatbikatta, öğrenciler gerçek bir afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimleyerek öğrendi. Kaymakam Korkutata, afet farkındalığının artırılması için bu tür tatbikatların düzenli olarak devam edeceğini belirterek, toplumun her kesiminin afetlere karşı bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kepez Kitap Fuarı başlıyor
Bölgesel

Kepez Kitap Fuarı başlıyor

Kepez Kitap Fuarı, 25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Gazipaşa’da tefecilik operasyonu: 10 gözaltı
3. Sayfa

Gazipaşa’da tefecilik operasyonu: 10 gözaltı

Gazipaşa’da polis ekiplerince yürütülen operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik ve kurşunlama olaylarına karışan 10 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da ormanda kaybolan Ümmühani nine için ekipler seferber oldu
Bölgesel

Antalya'da ormanda kaybolan Ümmühani nine için ekipler seferber oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde kaybolan 80 yaşındaki kadın için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Antalya'da karbonmonoksit faciasında hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri teslim alındı
3. Sayfa

Antalya'da karbonmonoksit faciasında hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri teslim alındı

Antalya'da sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından teslim alındı.

Antalya'da işe gitmek için babasıyla servis bekleyen genç kadın dehşeti yaşadı
3. Sayfa

Antalya'da işe gitmek için babasıyla servis bekleyen genç kadın dehşeti yaşadı

Antalya'da işe gitmek için babasıyla servis bekleyen kadına bir kişi bıçakla saldırdı.

Kepez’den personeline beş oturumluk kariyer ve kişisel gelişim eğitimi
Bölgesel

Kepez’den personeline beş oturumluk kariyer ve kişisel gelişim eğitimi

Kepez Belediyesi, personelinin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak, kurumsal verimliliği yükseltmek amacıyla başlattığı beş oturumluk kariyer gelişimi ve kişisel gelişim eğitimlerinin ilkini, Afet ve Kriz Yönetimi Uzmanı ve Eğitici Eğitmeni Yücel Binici ile Sosyolog ve Uzman Eğitmen Türkan Metin’in katılımıyla gerçekleştirdi.