Antalya / Aksu

Antalya'da orman yangını kontrol altına alındı

Antalya’nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangını; 3 söndürme helikopteri, 2 uçak, 10 arazöz ve 50’yi geçkin personelin yoğun çabasıyla evlere ulaşmadan 1 saatte kontrol altına alındı.

Antalya'da orman yangını kontrol altına alındı

Antalya’nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangını; 3 söndürme helikopteri, 2 uçak, 10 arazöz ve 50’yi geçkin personelin yoğun çabasıyla evlere ulaşmadan 1 saatte kontrol altına alındı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yangının ilk belirlemelere göre konteynerdeki klimadan kaynaklı olabileceği bilgisini paylaşırken, 1,8 hektar alanın da zarar gördüğünü bildirdi.

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde ormanlık alan yakınında ev olarak kullanılan bir konteynerde başlayan ve ormana sıçrayan yangın, 1 saatlik yoğun çalışmanın ardından evlere gelmeden kontrol altına alındı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 helikopter, 2 uçak, 10 arazöz, 40 orman işçisi, 11 teknik elemanın yanı sıra itfaiye ekipleri de müdahalede bulundu. Yaklaşık 1,8 hektarlık alanın küle döndüğü yangında, herhangi can kaybı ya da yaralanan bulunmadığı öğrenildi.

"1,8 hektar alan zarar gördü"

Antalya Valisi Ersin Yazıcıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, 15.15’te çıkan yangının ilk belirlemelere yol kenarındaki bir konteynerin klimasının yanması sonucu olduğu yönünde değerlendirmeleri olduğunu kaydetti. Yangının yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındığını belirten Yazıcı, 1,8 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü söyledi.

Daha önce evi yanan kadın: "Devletime güveniyorum"

Daha önce aynı bölgede çıkan yangında evi yanan Fatma Köse de, tekrar aynı korkuları yaşadığından dolayı gözyaşı döktü. Köse, “Ben evimin oradaydım, dumanların çıktığını gördüm. Alevler vardı, daha önce de büyük yangınlar yaşadım. Ekiplere haber verdim, yangın bir anda büyüdü, buraya kadar geldi. Devletime güveniyorum, uçak ve helikopter göndermelerini istedim. Daha önce de burada yangın çıktı. Ormanda çok fazla atık var, daha önceki yangında evimin çatısı da yanmıştı” diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi.

Bölgede ekiplerin soğutma çalışmalarının sürüyor.

Antalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındıAntalya'da orman yangını kontrol altına alındı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da orman yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Antalya'da orman yangını! Ekipler seferber oldu

Antalya Kemer'de orman yangını ihbarı üzerine ekipler seferber oldu. Arazözler, müdahale araçları, su tankeri ve çok sayıda orman işçisi bölgede müdahale çalışmasında bulunuyor.

Antalya'da yangın | Lüks tekne ve ormanlık alan yandı | Antalya haber
3. Sayfa

Antalya'da yangın | Lüks tekne ve ormanlık alan yandı | Antalya haber

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan yangın, karada tadilat gören lüks bir tekneye ve ormanlık alana sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Antalya'da ormanlık alanda alevlerle mücadele sürüyor
Bölgesel

Antalya'da ormanlık alanda alevlerle mücadele sürüyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan yoğun müdahale devam ediyor. İşte detaylar...

Antalya Akseki Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Başladı
3. Sayfa

Antalya Akseki Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Başladı

Antalya'nın Akseki ilçesinde Kuyucak Mahallesinde çıkan orman yangınına 4 helikopter, 5 uçak, 8 arazöz, 4 su tankeri ve orman işçileriyle karadan ve havadan müdahale başladı. En güncel yangın haberleri burada.

Orman yangını 30 dakikada kontrol altına alındı
3. Sayfa

Orman yangını 30 dakikada kontrol altına alındı

Antalya’nın Kaş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan yarım saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

2 dönüm kızıl çam ormanı kül oldu
3. Sayfa

2 dönüm kızıl çam ormanı kül oldu

Manavgat ilçesinde anızdan başlayan yangın, kısa sürede müdahale edilmesine rağmen 2 dönüm kızıl çam ormanının yanmasına neden oldu.